Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> a vidékért Beszámoló Most segíthetsz Kishantosnak!
Most segíthetsz Kishantosnak! Nyomtatás E-mail
2013. október 31. csütörtök, 22:07
Share/Save/Bookmark

 

Gyere el 2013. november 4-én, hétfőn 8.30-ra!

 

Drága Barátaink, Támogatóink, Szövetségeseink!

  

Mint tudjátok, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ ökológiai mintagazdaságának 452 hektárnyi területére október 31-én lejár a bérleti szerződése – a „pályázaton” pedig „nem nyert”…
Tegnap megkaptuk a „végítéletet” - a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet Fejér megyei képviselői levélben jelezték, hogy 2013. november 4-én – ezen a gyászos emlékű napon – 9.00 órára jönnek átvenni a területeket Kishantostól.
Ezért most mindenkit arra kérünk, hogy - aki teheti - legyen velünk ezen a napon, legyen tanúja az eseményeknek, és jelenlétével jelezze támogatását Kishantos ügyének!
Szövetségeseinkkel úgy döntöttünk, hogy bárhogy is alakul a hivatalos „átadás-átvétel” folyamata – ezt a napot felszabadítva a gyászos emlékektől, és a jelenlegi helyzet tragédiájától – nem a búcsúzásnak, a lemondásnak szenteljük, hanem valami nemes, tiszta és erőt sugárzó mozgalom elindítására mindazokért az értékekért, melyeket Kishantos képvisel, és a jövőben is képviselni fog a fenntarthatóság, a demokrácia, a kultúra, az oktatás és a helyi közösségek érdekében. Meggyőződésünk ugyanis, hogy ezek alapvetően határozzák meg országunk és népünk jelenét és jövőjét – az esélyt a fennmaradásra, az élhető életre.

Kishantos ügye fordulópont Magyarország életében. Ha hagyjuk, hogy egyetlen tollvonással „törvényesnek” látszó keretek közt eltöröljenek egy ilyen – a közösségért dolgozó központot, akkor bármi megtörténhet bárkivel Magyarországon…
Ezért tehát szeretettel várunk mindenkit, akinek fontos Kishantos ügye, akinek fontos Magyarország ügye.
 

 

Kishantos, 2013. október 31.

 

Ács Sándorné ügyvezető

 

 

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design