Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> a vidékért Beszámoló Mégis, kinek a Kamarája?
Mégis, kinek a Kamarája? Nyomtatás E-mail
2013. február 07. csütörtök, 00:00
Share/Save/Bookmark

A most folyó, fölülről szervezett, egylistás – a rendszerváltás előtti Hazafias Népfront-választásokra kísértetiesen hasonlító - agrárkamarai választások illegitim rendszert hoznak létre. Az a rendszerváltás előtti „választásokra” kísértetiesen hasonlító színjáték, melyen a gazdák nem saját jelöltjeiket állíthatják, hanem csak EGY kész listára „szavazhatnak” – nem más, mint jól körülhatárolható érdekkörök puccsszerű hatalomátvétele. Ha e kísérletet a gazdatársadalom nem akadályozza meg, az beláthatatlan következményekkel jár a mezőgazdaság és élelmiszeripar szereplőire, a magyar vidék és az ország jövőjére nézve.

 

 
A gazdák meglepődve tapasztalják, hogy az agrárkamarai választások nem arról szólnak, hogy a jelöltek közül a nekik megfelelőket válasszák meg. Egyetlen listára – a 2012 december 17-én a családi gazdaságok és a szövetkezés ellen szavazó MAGOSZ – listájára kell szavazniuk. Választási lehetőségük csak annyi, hogy vagy szavaznak, vagy nem. Ha tiltakozásul nem mennek el – így szavazva az egész arcpirító átverés ellen – az nem számít, hiszen a szabályzat szerint, ha csak egy ember megy el, akkor is érvényes a szavazás. Nem számít, hogy elmennek-e a gazdák… Nem számítanak a gazdák!
Beszédesek a listán szereplő nevek is. Az „új” Agrárkamara leendő vezetésében listás jelöltként békésen megférnek majd egymás mellett az előző kormányzati időszakok kamarai vezetői, a kormánypárti képviselő és államtitkár valamint az államtitkár szomszédja, a Fidesz Gazda-tagozatának vezetője, az állami földek botrányos pályázatainak listavezetői, és a privatizáció és a pályázati rendszerek „ügyes” emberei. Közéjük kevertek néhány gyanútlan gazdát és méhészt, akiknek a nagy játékosok mellett nyilvánvalóan semmi ráhatásuk nem lesz a folyamatokra, mivel garantált kisebbségben vannak. A kirakatban viszont jól mutatnak.
A kamarai törvény most működésbe lépő változatát 2012 július elején, a szabadságok idején három nap alatt hajszolták végig a parlamenti szavazógépen. Egyedül Ángyán József tiltakozott jelezvén, hogy a törvény teljesen ellentétes a kormány által meghirdetett célokkal. Figyelmeztetése falra hányt borsónak bizonyult.
A gazdáknak alulról szervezett kamarára van szükségük! Most nem ilyen kamara van születőben.
Minden ép erkölcsű és épeszű ember csak tiltakozhat ez ellen a komédia ellen.
Itt az ideje annak, hogy a gazdák maguk vegyék kézbe saját sorsukat.
2013.02.07.
Élőlánc Magyarországért

 

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design