Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> a vidékért Beszámoló Az igazság ára, az igazság órája
Az igazság ára, az igazság órája Nyomtatás E-mail
2012. december 21. péntek, 00:50
Share/Save/Bookmark

http://m.cdn.blog.hu/va/varaljaszovetseg/image/DSCF4943.JPGTörtént az, hogy a Magosz egyik ifjú parlamenti képviselője az Alaptörvény módosítását indítványozta annak érdekében, hogy az új földtörvény is legyen sarkalatos törvény, azaz megalkotásához, módosításához és hatályon kívül helyezéséhez a mindenkori Országgyűlés kétharmados egyetértése legyen szükséges. Így is történt, erről szavazott tegnap a Tisztelt Ház. (Természetesen kellene arról is beszélni, hogy egy ilyen javaslat mennyire lehet tisztességes, amikor még azt sem lehet tudni, hogy egyáltalán milyen lesz a földtörvény - legalábbis a több száz módosító indítvány minimum bizonytalanná teszi azt, amit most bebetonoztunk.) 

A tervezetben azonban szerepelt egy mondat, amit már megint a nagytőkés érdekeltségek szájíze szerint sikerült megfogalmazni: "integrált mezőgazdasági termelésszervezés". Ezt a kifejezést szerette volna Dr. Ángyán József, a vidékfejlesztés és mezőgazdaság kiváló hazai szakértője "pontosítani", vagyis az ellenkezőjére cserélni: családi gazdaságokra, szövetkezetekre. Ángyán Professzor ugyanis azt gondolta - és sokan vagyunk ezzel így - nem mindegy, hogy az Alaptörvénybe mit írunk bele, amelyből aztán a későbbi törvényeket is levezetjük.

Ángyán József módosítóját azonban a kormánytöbbség és az MSZP (!) együtt, négyötödös nagykoalícióban, mindössze három fideszes képviselő kivételével lesöpörte az asztalról. A Professzor Úr ezek után nem szavazta meg a földtörvény bebetonozását, amiért ellene saját frakciója fegyelmi eljárást indított.

Ma megszületett az eredmény: Ángyán József pénzbírságot kapott. Úgy látszik, már kormánytöbbséget alkotó képviselőket akkor is szavazógépeknek nézi a kormány, ha adott esetben szaktekintélyekről van szó. Büntetik a lelkiismeret megszólaló hangját, az igazságot és a szabad véleményt. Mindenki maga vonja le a saját következtetéseit. Gondoljunk ugyanakkor arra is, hogy ha a kormány minden álláspontot és jobboldalon belüli pluralitást ilyen finoman szólva is vehemens intézkedésekkel elfojt, akkor vajon mennyiben fogja a készülő földtörvény a szakmai, nemzetpolitikai elveket tükrözni, képviselni és megvalósítani.

Összegzésképpen: a kormánypártok leszavazták Ángyán József módosító indítványát, nem mellesleg saját kormányprogramjukat - ráadásul a bolsevik utódpárt árulkodó egyetértésével. Mindezt sikerült még megfejelni a zárószavazásnál elvi okokból "kiszavazó" Ángyán József professzor megbírságolásával.

Ángyán József számunkra töréspont: itt van az, ahol a part szakad. Ez itt a vízválasztó, amelyen "innen" a tisztességes emberek állnak, azok, akik számára a "Haza minden előtt" nem vált pusztán szürke paravánná, hétköznapi elközhelyesedett demagógiává. Aki ebben nincs velünk, az kizárólag szekértábor-logikában képes gondolkodni, nem pedig nemzetben, országban, közösségben - egyszóval alkalmatlan arra, hogy a Haza ügyét szolgálja.

Professzor Úr! A nemzet egyre inkább Önnel tart. Azzal a harccal, amit Ön abban a színvonalát tekintve ismét lejjebb csúszott Házban megalkuvás nélkül vív, ismét erőt és tartást adott az embereknek. Nekünk, (Ady szavaival:) az Értelmes Szomorúaknak, mindaddig, amíg el nem jön az igazság órája.

Írta: Hetzmann Róbert, a Váralja Szövetség elnöke - varaljaszovetseg.blog.hu/2012/12/18/_138_a_hazugsag_napja

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design