Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> a vidékért Beszámoló Megalázó helyzetbe hozták a kormánypártok képviselőiket
Megalázó helyzetbe hozták a kormánypártok képviselőiket Nyomtatás E-mail
2012. december 16. vasárnap, 22:16
Share/Save/Bookmark

 

https://lh5.googleusercontent.com/-B2CAhF2Buwc/UM4lZAXCTXI/AAAAAAAAADU/-IB8aemGS3U/s1000/panor%25C3%25A1mafelv%25C3%25A9tel1_1.jpg

Békében megtartotta az Élőlánc Magyarországért mai demonstrációját a Kossuth Lajos téren (képgaléria). Az esemény annál is időszerűbb volt, mivel holnap a parlamentben rendkívüli ülésen kell szavazniuk a képviselőknek az Alaptörvény harmadik módosításáról. Demonstrációnk alkalmával kifejtettük érveinket és aggályainkat az olyan "puccsszerűen" beleírt kérdéses javaslatokról, mint amilyen az "integrált mezőgazdasági termelésszervezés". Felszólítjuk a képviselőket, hogy ne szavazzák meg a módosítást, hiszen így olyan törvény betonozódna be 2/3-os erővel az Alaptörvénybe, amiről tulajdonképpen még senki sem tudja, hogy pontosan mit is jelent, de sejthető, hogy a tőkés társaságok további térnyerésének engedne utat, ami egyszerűen zsákutca, a magyar vidék további elszegényedéséhez vezetne!
Demonstrációnk felszólalóit alább meghallgathatja, de külön is elérhetők az Élőlánc hangtárában a következő linken: http://greenrblog.x3.hu/elolanc_foldtorveny/

Ertsey Attila, Élőlánc Magyarországért, elnökségi tag

 

 

Ács Sándorné, Élőlánc Magyarországért, elnökségi tag

 

 

Hossó Andra, közgazdász

 

 

Kajner Péter, Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület

 

 

Teichel István, lepsényi gazda

 

 

A Váralja Szövetség felszólalása

 

 

 

Megalázó helyzetbe hozták a kormánypártok képviselőiket

Az Élőlánc Magyarországért mai demonstrációja azért is időszerű volt, mert 2012. december 17-én, hétfőn a Karácsony előtti utolsó, rendkívüli ülésen szavazniuk kell a képviselőknek az Alaptörvény szellemétől és szövegétől idegen módosításról , melyben az "integrált mezőgazdasági termelésszervezésre" vonatkozó rész tartalma ismeretlen a képviselők előtt, és nyilvánvalóan nem illik az Alaptörvénybe. Ráadásul gyanítható szakmai tartalma - mely a gazdákat kiszolgáltatott, gazdaságilag is hátrányos helyzetbe hozná, alapanyag termelőkké degradálná - szembe megy a Kormány Vidékstratégiájával, mely a szuverén családi gazdaságokra és azok szövetkezésére épülő mezőgazdaságra épül.

A módosítás egyúttal 2/3-os, sarkalatos törvénnyé tenné a sokat vitatott leendő Földtörvényt, melynek jelenlegi - a Kormány által vitára bocsátott formában való elfogadása és bebetonozása katasztrofális következményekkel járna a vidék és az ország jövőjére, mert az korlátlan terjeszkedési lehetőséget nyitna a nagybirtoknak, a magyar állampolgárokkal azonos földszerzési feltételeket biztosítana a külföldieknek, és számtalan kiskaput nyitna a spekulációnak és a korrupciónak.

Ennek az Alaptörvény módosításnak a Karácsony, és a diáktüntetések "árnyékában" való áterőltetése a Parlament és a képviselők hitelének elvesztésével egyenlő.

Ha a képviselők netán valami csoda folytán mégis a lelkiismeretükre hallgatnának, és nem szavaznák meg az ellentmondásos földtörvény biankó bebetonozását, az "integrált mezőgazdasági termelésszervezés" Alaptörvénybe foglalását - a "vezér" haragjával kell szembenézniük - ami beláthatatlan következményekkel járhat...

Holnap elválik tehát, hogy van-e az országnak a szó igazi értelmében vett képviselője a kormánypárti sorokban, vagy megint egyszer mindenki beáll a sorba - és se látva, se hallva parancsszóra nyomja a gombot - a saját jól felfogott egyéni érdekét nézve, netán "politikai alkura" hivatkozva?

Meglátjuk...

2012. december 16.

Ács Sándorné, agrármérnök
Élőlánc elnökségi tag

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design