Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> a vidékért Beszámoló Tiltakozunk a földtörvény kétharmadossá tétele ellen!
Tiltakozunk a földtörvény kétharmadossá tétele ellen! Nyomtatás E-mail
2012. november 30. péntek, 14:06
Share/Save/Bookmark

http://www.elolanc.hu/images/stories/videk/gazdatuntetes-2005.jpgTiltakozunk a földtörvény kétharmadossá tétele ellen!

 

Követeljük a földtörvény azonnali nyilvános társadalmi vitáját!

A földtörvény kétharmadossá tétele csak akkor lenne elfogadható, ha széleskörű társadalmi támogatottság állna mögötte. Ez azonban nem áll fenn! A kormány továbbra is elzárkózik a földtörvény nyilvános társadalmi vitája elől. A gazdatársadalom többsége a Fidesz-KDNP kormányra szavazott, és most döbbenten látja, hogy a földtörvény tervezete – minden ellenkező állítás ellenére - nem a gazdák és a családi gazdaságok érdekét szolgálja, sőt szembemegy nemcsak a választási ígéretekkel, hanem az elfogadott Vidékstratégia elveivel is.

A MAGOSZ árulása kiszolgáltatott, védtelen helyzetbe hozta a gazdákat, akiket kiforgattak az állami földhöz jutás lehetőségéből, és most ugyanezt akarják tenni a magántulajdonú földek forgalmára vonatkozó trükkös törvénnyel is. A Kormány által benyújtott tervezet és a MAGOSZ módosító indítványainak elfogadása esetén a nagybirtokot szolgáló, az egyéni és családi gazdaságokat diszkrimináló, a magyar földet gazdasági érdekköröknek juttató földtörvény születik, amely sarkalatos törvénnyé nyilvánítása katasztrófa lenne.

Tiltakozunk!

A földtörvény azonos fontosságú az Alaptörvénnyel! Csak széleskörű, pártpolitikai és gazdasági csoport érdekek felett álló egyetértésen alapulhat! Nem lehet úgy áterőltetni a kétharmados többség adta lehetőséggel visszaélve, hogy az emberek többsége azt sem tudja, miről szól! Nem lehet gazdasági érdekcsoportoknak, oligarcháknak, nagybirtokosoknak, tőkés társaságoknak kiszolgáltatni a földet! Nem lehet kiforgatni a népet mindenéből!

Az Országgyűlést a választópolgárok, a magyar nép nem arra hatalmazta fel, hogy bármit megtehessen függetlenül a választók akaratától, hanem arra, hogy a nép akaratát, a közjót képviselje. Ezért az Országgyűlést meg kell szabadítani a gazdasági érdekcsoportok befolyásától!

A föld sorsa, a vidék sorsa, az ország sorsa most dől el! Ha rossz irányba megy, egy kétharmados törvény sok évtizedre előre megköti a kiváltságokat, kisemmizi a helyi gazdákat, közösségeket! Egy ilyen lépést nem lehet kormányváltással orvosolni, különösen nem, ha a most kormányzásra ácsingózók maguk is nagybirtokosok és bankárok ivadékai, olyanok, akik maguk is felelősek az ország tönkretételéért.

A közvélemény hiteles tájékoztatást és párbeszédet akar, nem propaganda szövegeket, és irányított konzultációt!

Követeljük a kormánytól, térjen vissza a Vidékstratégia elveihez!

„Nem lehet egyszerre két urat szolgálni!"

A tőkés társaságok esetében arról beszélni, hogy náluk magyar kézben lesz a föld, arcpirító csúsztatás!

A társadalom kíváncsi, mi a sorsa Ángyán József és Bencsik János módosító indítványainak!

Túl nagy a csönd, és túl sok a mellébeszélés! Az igazságot akarjuk hallani!

2012. november 30.

Az Élőlánc Magyarországért elnöksége

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design