Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> a vidékért Beszámoló Visszaköveteljük!
Visszaköveteljük! Nyomtatás E-mail
2012. október 03. szerda, 12:38
Share/Save/Bookmark

Az Élőlánc Magyarországért állásfoglalása az állami földek bérbeadása ügyében

A harmadik Ángyán-jelentés tartalmát megismerve, a becsapott gazdák és a kisemmizett települések érdekében ismételten követeljük az állami földhaszonbérleti pályázatok visszavonását, az eredmények megsemmisítését, és a pályázat - gazdákkal és a helyi közösségekkel egyeztetett tartalommal való újraindítását!

A jelentésből egyértelműen nyilvánvalóvá vált, hogy a döntéshozók nem a közérdeket képviselték. Nem az állami földek arányos és igazságos elosztására törekedtek, nem a birtokpolitikai irányelvek szerint döntöttek. Az elemzésből egy mérnöki pontossággal megalkotott rendszer bontakozik ki, minden megyében ugyanaz a szisztéma működik: kormányközeli nagy és közepes nyertesek – közülük többen csak papíron gazdák - értéktelen morzsák, vagy semmi a valódi helyi családi gazdaságoknak.

EZ ÍGY NEM MARADHAT!

Az Élőlánc Magyarországért kinyilvánítja, hogy a magyar közvagyon stratégiai részét alkotó állami földeknek kizárólag a helyi közösségeket kell szolgálniuk. Azzal, hogy a földek egy rafináltan kitalált rendszer révén külső tulajdonosok nagybirtokaivá állnak össze, elvonják a jövedelmet és a fejlődési lehetőséget a vidéki településektől, ezzel lassú sorvadásra ítélik őket.

Elvárjuk a Kormány és a Parlament tagjaitól – akiket mi, választók bíztunk meg a közügyek intézésével, hogy esküjükhöz híven a közjót és a közérdeket szolgálják. Elvárjuk tőlük, hogy szembenézzenek az Ángyán-jelentés tényeivel és a társadalom elvárásaival, és még időben megtegyék a szükséges intézkedéseket a közbizalom helyreállítására, a becsapott gazdák és a vidéki közösségek érdekében.

Követelésünkhöz eddig 7140 fő csatlakozott : (http://www.kielegyenafold.hu/a/meg_alairhatja-c651.html)

2012. szeptember 26.

Élőlánc Magyarországért 
Kapcsolat: Ács Sándorné ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. , Tel: 30 3850 379)


 


 


 


 


 


 


 
 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design