Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> természeti értékeinkért Sajtóközlemények Sukoró: Nyílt levél Oszkó Péter pénzügyminiszter részére
Sukoró: Nyílt levél Oszkó Péter pénzügyminiszter részére
2009. szeptember 15. kedd, 19:41
Share/Save/Bookmark

 


 

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nyilvánosságra hozta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2008. évi tevékenységének ellenőrzéséről készült jelentését. A dokumentum a magyar nép számára megdöbbentő és sokkoló megállapításokat tartalmaz a mindnyájunk vagyonával való gazdálkodásról. Olyan tények sokaságát tárja fel, amelyek egy jogállamban nem maradhatnak jogi következmények nélkül! A hibát hibára halmozó tulajdonosi joggyakorló szervezet a pénzügyminiszter elvi irányítása alatt áll, így a felelősség terhét nem kerülheti el sem a 2008-ban, sem a napjainkban regnáló vezető kormánytisztviselő. De nem rázhatja le magáról a felelősséget a vagyongazdálkodásban magának jogellenesen döntési jogosultságot vindikáló egyetlen kormánytag sem.

Az Ász 22 pontban fogalmazta meg jobbító szándékú javaslatait, amelyek figyelmen kívül hagyása a nemzet jelentős része számára a nemzeti vagyon ellen történő további bűnös lépésnek minősül. Alulírottak ezért nyomatékosan követeljük, hogy a pénzügyminiszter állítson le a nemzeti vagyonnal kapcsolatos minden további privatizációs, holdingszervezéses és egyéb, a nemzet további megkárosítását okozó lépést, és a regnáló kormány még hátralévő ideje alatt kizárólag az ÁSZ javaslatainak végrehajtását kérje számon! Sőt, azt hajtsa végre maga is, minden esetben külön súlyt helyezve a személyi felelősség megállapítására!

Az ÁSZ jelentés külön fejezetben elemzi a Sukoróra tervezett King's City gigaberuházás előkészítésével kapcsolatos földcsere ügyletet, amellyel összefüggésben egyértelműen leszögezi, hogy az nem volt sem szabályos, sem célszerű. Magát a szerződést pedig – a legsúlyosabb magánjogi jogsértés okán – semmisnek értékeli. Megdöbbenéssel értesültünk ezért Joav Blum sajtóközleményéről, amelyben a befektető úgy tesz, mintha minden eddigi lépésük az ügyben jogszerű lett volna. Még annak közlésétől sem riadt vissza, miszerint a befektetők úgy tudják, hogy terhükre az ÁSZ nem állapított meg jogszabálysértést. S még nagyobb felháborodással fogadtuk azt a hírt, hogy a magyar pénzügyminiszter ahelyett, hogy minden erejével igyekezne megakadályozni a törvénytelenségek sorozatával terhelt beruházás előkészítését, nyílt levélben ajánlotta fel további tárgyalási készségét a bűncselekmény elkövetésével meggyanúsított befektető számára.

Úgy tűnik, semmi esély nincs a szakértőnek mondott kormány részéről a jogállamiság és a már rég sárba tiport erkölcs helyreállítására, a nemzet valódi érdekének figyelembe vételére. Nincs már jelentősége a jogszerűségnek, a környezetvédelmi előírásoknak. Egyetlen úr létezik a magyar kormány és a sukorói álmot megálmodó befektetők számára: a pénz. S annak érdekében minden gátat megkísérelnek ledönteni.

Alulírott, a nemzet sorsáért aggódó magyar állampolgárok kérjük, követeljük: ne tegyék! A magyarok saját döntéseik és elhatározásuk szerint akarnak élni hazájukban! S ezt a tényt mind a magyar kormánynak, mind a Magyarországot sajátjának tekintő külföldi befektetőnek tudomásul kell vennie! Elég volt hazánk tönkretételéből! El a kezekkel Sukorótól, el a kezekkel Magyarországtól!

Budapest, 2009. szeptember 15.

 

Ács Sándorné, agrármérnök
Dr. Ángyán József, egyetemi tanár, országgyűlési képviselő
Bagi Béla, országgyűlési képviselő
Bárdos Deák Péter, Duna Charta elnökségi tag
Bencsik János, országgyűlési képviselő
Dr. Bencze Izabella, jogász
Dr. Gáspár Csaba László, egyetemi docens
Gulyás János, filmrendező
Ertsey Attila, építész
Farkas Ádám, szobrász
Kajner Péter, közgazdász
Karátson Gábor, Kossuth díjas író és festő
Kiss Boldizsár János, tanár
Kodolányi László J., designer képzőművész
Dr. Kollár István, egyetemi tanár
Krizsán András, építész
Dr. Kurutzné Kovács Márta, akadémikus
Lányi András író, filozófus
Dr. Lovas Rezső, akadémikus
Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke,
Makovecz Imre, építész
Dr. Mellár Tamás, közgazdász, egyetemi tanár
Dr. Nagy Zoltán, egyetemi tanár, az OPNI nyugalmazott főigazgatója
Dr. Náray-Szabó Gábor, akadémikus
Dr. Németh György, közgazdász
Osskó Judit, szerkesztő
Ö. Kovács József, történész, egyetemi oktató
Pákozdi Imre, villamosmérnök
Pápai József, a Vasutas Települések Szövetségének szakértője
Schneller István, építész, egyetemi tanár
Dr. Szakolczai György, közgazdász, professor emeritus
Sztilkovics Szávó, polgármester
Dr. Vajna Zoltán, akadémikus
Dr. Varga Zoltán, egyetemi tanár, professor emeritus
Dr. Vásárhelyi Judit, tanár
Dr. Vida Gábor, akadémikus
Dr. Zlinszky János, egyetemi tanár, volt alkotmánybíró

Kapcsolat:
Dr. Bencze Izabella  Tel: 70 436 5305

 

Kapcsolódó anyagok:

 

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design