Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> természeti értékeinkért Sajtóközlemények A közjót szolgáló erdőtörvényre van szükségünk!
A közjót szolgáló erdőtörvényre van szükségünk!
2009. március 16. hétfő, 23:35
Share/Save/Bookmark

Az Élőlánc Magyarországért üdvözli a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának az erdőtörvény tervezetéről kiadott állásfoglalását, és egyetértve a környezet- és természetvédő civil szervezetekkel a tervezet átdolgozására kéri fel a kormányt, ugyanis az jelenlegi formájában nem felel meg a fenntartható fejlődés alapelveinek.


Az erdőtörvénynek figyelembe kell vennie, hogy az erdő nem csak profittermelésre alkalmas erőforrás, hanem bonyolult életközösségek rendszere. Ezek megőrzése, szakszerű és differenciált kezelése, a biológiai sokféleség védelme a fenntartható fejlődés egyik alappillére.

A tervezet nem nyújt garanciákat az erdők minőségi állapotának megőrzésére, javítására, a környezetromboló üzemmódok megszüntetésére, és meg sem kísérli megfogalmazni a fenntarthatóság érdekében elérendő célokat. Nem ad lehetőséget arra sem, hogy a helyi közösségek az életminőségüket alapvetően befolyásoló erdők sorsáról hozott döntésekbe beleszólhassanak. Támogatjuk ezért azokat a társadalmi törekvéseket, melyek az erdők közjóléti funkcióinak hosszú távú garanciáit kérik számon.

Koncepcionális tévedései és alapvető hiányosságai miatt a tervezet nem alkalmas arra, hogy hazánk erdővagyonának, természeti örökségének hosszú távú fennmaradását szolgálja.

Magyarországnak olyan erdőtörvényre van szüksége, mely az ökológiai, társadalmi és gazdasági követelményeknek egyaránt eleget tesz.

 


2009. március 13.        

Kapcsolat:
Lendvai Gábor (20) 470-4797

 

Kapcsolódó:

 

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design