Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> természeti értékeinkért Sajtóközlemények
Sajtóközlemények
Az Élőlánc megkongatja a vészharangot a nemzeti parkokért
2015. március 24. kedd, 17:32

Az Élőlánc megkongatja a vészharangot a nemzeti parkokért

Magyarország nemzeti vagyonának szerves részét, a mai és a jövő nemzedékek létalapját alkotják hazánk természeti erőforrásai és természeti öröksége. Védett természeti területeink ezért nem hasznosításra váró földterületek, hanem természeti örökségünk megőrzésének és fenntartásának színterei. A fenntartás és kezelés terén a szakértelem mellett a vagyonkezelői jog gyakorlása kulcskérdés. Az országgyűlés által elfogadott IV. Nemzeti Természetvédelmi Alapterv szerint "A természetvédelmi érdekek érvényesítése leghatékonyabban a vagyonkezelői jogok gyakorlása útján valósítható meg…” (29. old.). 


Teljesen elhibázott és végzetes következményekkel fenyeget az a kormányzati koncepció, amely védett természeti területeinket az egyéb állami földterületekkel összevonva egységes elvek alapján kívánja hasznosítani, ezért most a szakértelménél fogva a fenntartásra és kezelésre hivatott nemzeti parki igazgatóságokat vagyonkezelői jogosítványuktól megfosztja. Szilárd meggyőződésünk, hogy Magyarországnak nem érdeke, hogy a közpénzekből létrehozott és fenntartott védett természeti területeinket gazdasági érdekeknek szolgáltassák ki, a haszonszerzés színterévé tegyék, kezelésük és fenntartásuk ellehetetlenítésével természeti örökségünket végveszélybe sodorják. A T/3788 számú törvényjavaslat az állami földvagyon kezelésével összefüggő egyes törvények módosításáról azonban pontosan ezt fogja eredményezni. Kérünk ezért minden képviselőt, hogy lelkiismeretére hallgatva a javaslatot utasítsa el.


Magyarország, 2015. március 24.

Élőlánc Magyarországért

Kapcsolat: Lendvai Gábor ökológus

email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. ,

Tel: 20 470 4797
 

 
Sukoró: Nyílt levél Oszkó Péter pénzügyminiszter részére
2009. szeptember 15. kedd, 19:41

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nyilvánosságra hozta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2008. évi tevékenységének ellenőrzéséről készült jelentését. A dokumentum a magyar nép számára megdöbbentő és sokkoló megállapításokat tartalmaz a mindnyájunk vagyonával való gazdálkodásról. Olyan tények sokaságát tárja fel, amelyek egy jogállamban nem maradhatnak jogi következmények nélkül! A hibát hibára halmozó tulajdonosi joggyakorló szervezet a pénzügyminiszter elvi irányítása alatt áll, így a felelősség terhét nem kerülheti el sem a 2008-ban, sem a napjainkban regnáló vezető kormánytisztviselő. De nem rázhatja le magáról a felelősséget a vagyongazdálkodásban magának jogellenesen döntési jogosultságot vindikáló egyetlen kormánytag sem.

 
Sukoró: derűs táj, elszánt emberekkel
2009. május 13. szerda, 09:06

Május 9-én, szombaton az Angelika Környezetvédő Egyesület és az Élőlánc Magyarországért felhívására több mint ezer ember gyűlt össze a Velencei-tó partján, hogy tiltakozzon a sukorói partszakaszra tervezett kaszinóváros ellen.

 
Élőlánc a Velencei-tóért - sajtóvisszhang
2009. május 10. vasárnap, 11:25

Kamukaszinó, Gyanús az ügyészségnek a sukorói kaszinóváros, Az ingatlanspekulációt tagadták Bajnainék, Békésen tiltakoztak a botrányokkal övezett megaberuházás ellen ... ilyen és ehhez hasonló címekkel jelentek meg az Élőlánc a Velencei-tóért vasárnapi megmozdulásáról beszámoló cikkek.

 
Élőlánc a Velencei-tóért
2009. május 01. péntek, 16:57

Tiltakozó gyűlés a Velencei-tó értékeinek, csendjének és nyugalmának, valamint növény és állatvilágának megőrzése érdekében a Velencei- tóért

 
Szerencsejáték – politika
2009. április 03. péntek, 16:09

„A kormány átalakítása alatt az ingatlanüzlet zavartalanul folyik” - Az (immár ideiglenes) kormány méltó választ adott az Élőlánc Magyarországért és más szervezetek tiltakozására: a velencei tavi Las Vegas mától kiemelt állami beruházás! Megtudtuk, mi az a kiemelkedő cél, melynek megvalósítását a távozó kormány még az utolsó pillanatban is erőlteti: a játékkaszinó-város felépítése!

 
Kaszinóváros a Velencei-tó partján
2009. március 20. péntek, 17:46

Az Élőlánc Magyarországért 2009. március 19-én sajtótájékoztatón, komoly médiaérdeklődés mellett hozta nyilvánosságra a helybeli tiltakozókat tömörítő Angelika Egyesület levelét, amelyben a tervezett sukorói megaberuházás ellen emelnek szót. Az Egyesület a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosához fordult, kéri állásfoglalását.

 

 

 
A közjót szolgáló erdőtörvényre van szükségünk!
2009. március 16. hétfő, 23:35

Az Élőlánc Magyarországért üdvözli a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának az erdőtörvény tervezetéről kiadott állásfoglalását, és egyetértve a környezet- és természetvédő civil szervezetekkel a tervezet átdolgozására kéri fel a kormányt, ugyanis az jelenlegi formájában nem felel meg a fenntartható fejlődés alapelveinek.

 
Veszélyezteti az erdővagyon védelmét és a természeti értékek megőrzését az erdőgazdálkodásról szóló törvénytervezet
2009. március 14. szombat, 11:48

Veszélyezteti az erdővagyon védelmét és a természeti értékek megőrzését az erdőgazdálkodásról szóló törvénytervezet, mert a változtatások túlzottan liberalizálják az erdőgazdálkodás szabályait és megfelelő társadalmi és természetvédelmi hatósági kontrol nélkül csökkentik a hatósági jogköröket – állapította meg Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa.

 


Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design