Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> Publikációk Közélet Boldog Új Évet Magyarország!
Boldog Új Évet Magyarország!
2010. január 01. péntek, 15:35
Share/Save/Bookmark

Štastný nový rok, Slovensko!

 

Kedves Barátom!Az elmúlt évek nem tettek jót a szlovák-magyar kapcsolatoknak. A hírekben megromlott viszonyról, konfliktusokról lehet hallani, már-már azt érzi az ember, hogy két nemzet utálja itt egymást.

 

 

Ez azonban egyáltalán nem igaz. Ne hagyjuk, hogy a média számára izgalmasabb megélhetési politikusok, futballhuligánok és szélsőséges paramilitáris bandák határozzák meg a két társadalom viszonyát. Nyugodt, nyitott és szeretetteljes magyarok és szlovákok milliói élnek egymás mellett békében, dolgoznak együtt, üzletelnek egymással, kutatnak közösen, vagy szerelmesek egymásba, mindez azonban nem kerül be a napi hírösszefoglalókba. Nekünk is jogunk van arra a nyugalomra és harmóniára, amit a franciák és a németek, vagy a norvégok és a svédek is megteremtettek maguknak a huszonegyedik századra. Ezer szálon kötődünk egymáshoz, millióféleképpen hasonlítunk is egymásra. Hallassa hát a hangját a két ország pozitívabb, optimista nagy többsége is. Küldd el ezt a jókívánság levelet minden olyan szlovák és magyar ismerősödnek, akiről azt sejted, hogy ő is továbbküldené újabb szlovák és magyar ismerőseinek. Küldd el azoknak is, akiket esetleg szélsőségesnek gondolsz, hadd lássák ők is, hogy létezik egy optimista nagy többség. 2010-ben választások lesznek mindkét országban! Ne hagyjuk, hogy ez alkalmat teremtsen arra, hogy a két népet megosszák! :-)
 

 


Mily priatel!

Posledné roky neurobili nič dobreho pre maďarsko-slovenske vztahy. V správach počujeme o zhoršujúcich vzťahoch, o konfliktoch, človek má pocit, že sa tu dva národy nenávidia. To však vôbec nie je pravda. Nedovolme aby politici ktorí žijú z médie, futbalové huligáni a extrémne paramilitárne gangy určovali naše sociálne vzťahy. Milion pokojních, otvoreních a laskavích Maďarov a Slovákov žije v miery vedla seba, obchodujú spolu, spolu robia výskumi alebo sú zamilovaní. To všetko však nie je súčasťou denních správ. Aj my máme nárok na pokoj a harmóniu, ako Francúzi a Nemci, alebo ako Nóri a Švédi. Spája nás tisíc vecí, sme si aj veľmi podobní. Nech dá o sebe vedieť aj pozitívna a optimisticka časť týchto krajín. Pošli toto prianie svojim slovenkým známym o ktorích myslíš že to pošlú ďalej svojim maďarským a slovenským známym. Pošli to ďalej aj tím ľuďom, o ktorích si myslíš že sú extrémisti, aby videli že obidva národy majú optimistickú väčšinu. V roku 2010 budú veľké zmeny v obidvoch krajinách. Ne nechme, aby toto rozdelil tieto národy.
 

 


Štastný nový rok, Slovensko!
Boldog Új Évet Magyarország!

>> 2010 <<

  

A fenti levelet e-mailben kaptuk és nagyon egyetértünk vele.

 

Az interneten elindult  kezdeményezést sokan komolyan vették és folytatják. További információk itt.

 

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design