Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> Publikációk Ökopolitika Elnöki üzenet a Green-Week 2006 - Biodiversity is Life résztvevőinek
Elnöki üzenet a Green-Week 2006 - Biodiversity is Life résztvevőinek
2006. június 03. szombat, 22:13
Share/Save/Bookmark
Elnöki üzenet a Green Week 2006 – Biodiversity is Life résztvevőinek Az cél, hogy az Európai Unióban 2010-ig megállítsák a biológiai sokféleség pusztulását, igen ambiciózus és ugyanakkor feltétlen szükséges. Az emberi közösségek a természet rendszereibe beágyazottan élnek, ezekből merítjük legfontosabb közös javainkat: a tiszta levegőt és vizet, az ennivalót, a teret, ahol élünk.

A természet szépsége, bölcsessége és ereje alakítja életmódunkat; öröm és ihlet forrása. Mind magunk mind a jövő nemzedékek érdekében végre megálljt kell parancsolnunk a létünket biztosító életfontosságú természeti rendszerek további pusztításának.

Az elkövetkezendő hónapokban új lendületet kap az Európai Unió Fenntartható Fejlődés Stratégiája, új erőfeszítések várhatók megvalósítása érdekében. A környezetvédelem, ezen belül a természet megóvása, e stratégia szempontjából is alapvető. Megvalósítani azonban csak úgy lehet, ha lényegi változást érünk el sajátmagunk és közösségeink hozzáállásában, viselkedésében.

Ezért üdvözöljük, hogy az Európai Bizottság által 2006. május 30.-június 2. között rendezett brüsszeli „Zöld Hét” központi témája 2006-ban a biodiverzitás megőrzése. Az e téren mutatkozó gondokat, és a megoldásukra tett erőfeszítéseket a nemzetközi szervezetek és a kormányok fokozott érdeklődése és támogatása kell kísérje. Különösen elismerésre és követésre méltó az állampolgárok és a civil szervezetek önkéntes munkája, amelyet a természet védelme, megismertetése, és fenntartható hasznosítása érdekében végeznek az Európai Unióban és szerte a világon.

Üzenetünkkel országaink nagyrabecsülését és támogatását küldjük mindazoknak, akik a természet épségének megőrzésén munkálkodnak Európában és a világban. Üdvözöljük a „Zöld Hét” szervezőit és résztvevőit, kitartást és sok sikert kívánunk erőfeszítéseikhez. Ösztönözni kívánjuk az e tevékenységet megalapozó és elősegítő bölcs, szigorú jogalkotást valamint a törvények maradéktalan érvényesítését, és felajánljuk hozzájárulásunkat közös örökségünk, Európa biológiai sokféleségének megőrzéséhez.

Sólyom László a Magyar Köztársaság Elnöke
Heinz Fischer az Osztrák Köztársaság elnöke
Tarja Halonen a Finn Köztársaság elnöke
Valdas Adamkus a Litván Köztársaság elnöke

Forrás: www.greenfo.hu
 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design