Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> Publikációk Ökopolitika Madárinfluenza - ARC felhívás
Madárinfluenza - ARC felhívás
2006. január 26. csütörtök, 20:26
Share/Save/Bookmark
A madárinfluenza okozta rettegés lassanként vilárméretű pánikká növekszik. Konstatáljuk, hogy a fertőzés gócpontjait szisztematikusan “likvidálják” az érintett országok szakemberei. Mindeközben a média híreiben naponta szembesülhetünk azzal, hogy a vírus terjedésével miként pusztulnak a vadon élő madarak, illetve a védekezés részeként hogyan pusztítják el az ember által tenyésztett madarak százezreit világszerte. Felszámolásuk egyes országokban dermesztően kegyetlen módszerekkel zajlik. Még élő szárnyasok tömegeit gyömöszölik zsákokba, hogy aztán valamely módszerrel, pl. gázzal, égetéssel, élve temetéssel, stb. megöljék őket. E tömeges mészárlások a humánum és a racionális védekezés szikráját sem tükrözik, és még kevésbé jellemzi őket az élet tisztelete, miközben pont az életünk védelmében zajlik, állítólag. 

Alternatív megoldási javaslatunk ugyan nekünk sincs (és mi magunk is a fertőzés potenciális áldozatai vagyunk), ám úgy véljük, hogy – valószínűsíthetően – az emberi civilizáció okozta madárinfluenza és az állatok brutális elpusztítása nem természetes folyamatok. Ezért az ARC olyan emlék állítását javasolja, amely a madárinfluenzában elpusztult és az emberek védelmében megölt madarak millióinak állítana emléket. Talán első pillantásra meglepőnek tűnhet javaslatunk, amely szokatlan módon a „másik oldalról” kívánja láttatni a madárinfulenza eddigi következményeit. Szándékunk szerint ez az alkotás csupán egy olyan szelíd gesztus lenne, amely tükrözné felelősségérzetünket az elhullott és megölt állatok iránt és arra intene, hogy közös érdekünk olyan megoldások felkutatása, amelyeket a védekezés és megőrzés együttes szándéka vezérel. 

E mementó felállításához várjuk tehát azon Partnereink támogatását, akik felelősséget éreznek egy olyan környezet iránt, amelyben az állatvilág nem ellensége, hanem a bajban is társa az embernek.

Az ARC e társadalmi szerepvállalását meghívásos vagy nyílt pályázatban tenné közzé, melyet az érdeklődők a későbbiek folyamán az ARC honlapján találhatnak meg. Ám elsőként olyan civil szervezetek segítségét várjuk, amelyek kompetensek a témában. Örömmel fogadnánk minden ilyen irányú szakmai véleményét, javaslatot és/vagy észrevételt. Amennyiben kezdeményezésünk felkeltette érdeklődését vagy bármilyen javaslata lenne a témával kapcsolatban kérjük az alábbi elérhetőségeken keressen meg minket: 

ARC Művészeti és Szolgáltató Kft.
1026 Budapest Bimbó út 78.
Tel.: 345-0452
Fax: 345-0453
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

Köszönettel
ARC

Budapest, 2006. január 19.

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design