Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> Publikációk Ökopolitika
Ökopolitika
Élőlánc Credo
2013. június 26. szerda, 12:09

A 2013. június 21-i budapesti események, azaz a földtörvény parlamenti megszavazása után, egy új, második Magyarország felépítésének reményével közreadjuk az Élőlánc hitvallását.

http://www.elolanc.hu/images/stories/elolanclogo.jpg

Élőlánc Credo

„Te magad légy a változás, amit a világban látni akarsz…” (Gandhi)

 
In memoriam gr. Nádasdy Ferenc
2013. január 17. csütörtök, 16:10
Az Élőlánc gyászol. Elhunyt gróf Nádasdy Ferenc. ... Azok közé tartozott, akik az arisztokrácia eredeti feladatát hordozták, mint Széchenyi és igazi nagyjaink. ... A valódi gyógyuláshoz paradigmaváltásra van szükség. Ennek a váltásnak -- mely a mai napig nem történt meg -- a szemléleti alapjait vetette meg az Akadémia létrehozatalával Nádasdy Ferenc. ... Az ígéretes fejlődés a pénzcsapok elzárásával és a gróf úr betegségével lassan megtorpant és elhalt. ... Egy globális üzenetet hordozó szellemi centrum nem tudott megszületni, a hazai atmoszféra, mely a bolsevizmus bomlástermékeivel és az új gyarmatosítás pusztításával volt telve, elnyomta ezt a csírát. ... Őrizzük meg óvó szeretetünkben Gróf Nádasdy Ferenc emlékezetét!
 
Létezett-e ökológiai politika?
2011. május 08. vasárnap, 21:27

   Lányi András cikke a Heti Válaszban.

“Ha valaki szeméttel hordja tele a házát, feltüzeli a padlót és megmérgezi a gyermekeit, elmegyógyintézetbe zárják. Ha ugyanezt egy egész ország teszi, akkor áldozatokat hoz a jólét és a haladás érdekében.” Így kezdődik tíz évvel ezelőtt írt könyvem, melynek címadó írása (Létezik-e ökológiai politika?) annak idején a Heti Válaszban jelent meg.

 

 
Zlinszky János: "Nem az a lényeg, hogy melyik napra készül el, hanem hogy jó legyen!"
2011. március 13. vasárnap, 14:15

Zlinszky János volt alkotmánybíró támogatja az alkotmányozást, de a szakemberek eddiginél szélesebb körének bevonását várja, és ellenez mindenfajta sietséget, kapkodást.

 

 
"Az ökológiai mozgalom kudarcról kudarcra halad a végső győzelem felé."
2010. április 29. csütörtök, 22:14

Pálinkás Viktória interjúja Lányi Andrással a Jurátus című lapban.

 
Lehet más a politika?
2010. március 26. péntek, 18:06

Huth Gergely Lányi Andrással készített interjúja. A Magyar Hírlap március 26. pénteki számában jelent meg.

Miért érezte úgy, hogy meg kell szólalnia? 

1998 tavaszán is odaálltam a kamerák elé és azt mondtam, ne szavazzon a szoclib koalícióra, aki nem akar gátat Nagymarosnál. Ádáz ellenségeket szereztem ezzel magamnak, de így kellett tennem, ha hű akartam maradni ahhoz a szerephez, amit a Duna-mozgalomban elvállaltam. Ugyanilyen kötelességem most kijelenteni, hogy aki a környezetvédelemnek hiteles politikai képviseletet kíván Magyarországon, ne szavazzon az LMP-re.

 
Április 11. – a költészet napja
2010. március 13. szombat, 07:34

Soha, kötelező olvasmány korában sem szentelt az ország ekkora figyelmet József Attila születésnapjának, mint az idén. Az érdeklődés, igaz, nem a költészet napjának szól, hanem az április 11-re kiírt országgyűlési választásoknak. A parlamentbe készülődő pártok azonban megtesznek minden tőlük telhetőt, hogy a nap szelleméhez méltók maradjanak. 

 
Üzenet a jövőből
2010. február 04. csütörtök, 09:42

Ilyenkor január végén, amikor megnyílik az ég, és a felhőszakadás, amelyre majd tavasztól őszig hiába várunk, sártengerré változtatja falunk körül a pusztaságot, gyakran gondolok rátok hurrikánok tépázta otthonunkban. Mennyire más volt a világ a ti időtökben, akár csak negyven évvel ezelőtt! Amikor ivóvíz folyt a vezetékből – ez ma egy kissé hihetetlenül hangzik. Az én gyerekeim már a nevét sem ismerik azoknak a virágoknak és madaraknak, amelyek kedvenc tévéműsorunk szerint olyan szépségessé tették a tavaszi Magyarországot. Mi félve gondolunk a tavaszi árvizekre, a nyári aszályra, hőgutára, de nektek hálásak vagyunk, hogy idejében falura költöztetek, mert itt azért sok minden megterem, nem lehet azt mondani, hogy szűkölködnénk. Aki szorgalmas, munkát is talál a földeken, főleg ha németül, hollandul jól beszél.

 

 
Ifj. Zlinszky János a globális katasztrófa túlélési lehetőségeiről
2010. január 28. csütörtök, 22:38

A Tetőtéri esték vendégeként Tihanyban ifj. Zlinszky János, a környezetvédelmi ombudsmani hivatal tudományos és stratégiai főosztályvezetője, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára tartott előadást Felelősségünk a teremtett világért címmel a bencés apátságban.

 
Néhány mondat 2009
2009. október 24. szombat, 15:17

Húsz évvel ezelőtt országunkban a kommunista uralom a végét járta, és a változásért mindent megtettünk. Az elmúlt húsz év alatt közülünk sokan olyan sikereket és olyan életszínvonalat értek el hivatásukban képességeikkel, szorgalmukkal és intelligenciájukkal, amelyről a kommunista éra alatt nem is álmodtak.

 
Porcelán az elefántboltban
2009. március 07. szombat, 11:29

"Azért lettünk zöldek, mert nem volt más választásunk. Feléltük a jövőnket, elfogyott. A korlátlan növekedés illúziójáért cserébe feláldoztuk a természet és a kultúra világának gazdag változatosságát: ettől persze nem a hatalmunk nőtt, hanem a kiszolgáltatottságunk. Az ipari szenny mint a vízözön borítja el a földet, többé nincs hová menekülnünk a katasztrófa elől, önmagunk elől. Amit a természettel művelünk, ezen túl nem technológiai, hanem erkölcsi kérdés."

 
Hányadik harmadik?
2008. július 09. szerda, 07:05
Lányi András írása a greenfo.hu-n.

Örömmel tapasztalom, hogy egy új zöldpárt készülődése kapcsán végre azok az orgánumok is teret szentelnek az ökológiai politikának, amelyek az Élőlánc Magyarországért nevét mind a mai napig nem írják le, legfeljebb végszükség esetén. Örömömbe azonban üröm vegyül.
 
Növekedés vagy fejlődés?
2008. június 08. vasárnap, 09:36
Lányi András cikke a Heti válaszban.

Már a kifejezés is félrevezető: uniós fejlesztési források. Az EU e metaforában bővizű forrásként jelenik meg, amely megtermékenyíti szikkadt, kiaszott intézményeinket. Ezért nem árt emlékeztetni arra, hogy ez a forrás az adófizetők, köztük a hazai adófizetők zsebéből ered.
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 3

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design