Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> Publikációk
Publikáció
Élőlánc Credo
2013. június 26. szerda, 12:09

A 2013. június 21-i budapesti események, azaz a földtörvény parlamenti megszavazása után, egy új, második Magyarország felépítésének reményével közreadjuk az Élőlánc hitvallását.

http://www.elolanc.hu/images/stories/elolanclogo.jpg

Élőlánc Credo

„Te magad légy a változás, amit a világban látni akarsz…” (Gandhi)

 
In memoriam gr. Nádasdy Ferenc
2013. január 17. csütörtök, 16:10
Az Élőlánc gyászol. Elhunyt gróf Nádasdy Ferenc. ... Azok közé tartozott, akik az arisztokrácia eredeti feladatát hordozták, mint Széchenyi és igazi nagyjaink. ... A valódi gyógyuláshoz paradigmaváltásra van szükség. Ennek a váltásnak -- mely a mai napig nem történt meg -- a szemléleti alapjait vetette meg az Akadémia létrehozatalával Nádasdy Ferenc. ... Az ígéretes fejlődés a pénzcsapok elzárásával és a gróf úr betegségével lassan megtorpant és elhalt. ... Egy globális üzenetet hordozó szellemi centrum nem tudott megszületni, a hazai atmoszféra, mely a bolsevizmus bomlástermékeivel és az új gyarmatosítás pusztításával volt telve, elnyomta ezt a csírát. ... Őrizzük meg óvó szeretetünkben Gróf Nádasdy Ferenc emlékezetét!
 
Létezett-e ökológiai politika?
2011. május 08. vasárnap, 21:27

   Lányi András cikke a Heti Válaszban.

“Ha valaki szeméttel hordja tele a házát, feltüzeli a padlót és megmérgezi a gyermekeit, elmegyógyintézetbe zárják. Ha ugyanezt egy egész ország teszi, akkor áldozatokat hoz a jólét és a haladás érdekében.” Így kezdődik tíz évvel ezelőtt írt könyvem, melynek címadó írása (Létezik-e ökológiai politika?) annak idején a Heti Válaszban jelent meg.

 

 
Zlinszky János: "Nem az a lényeg, hogy melyik napra készül el, hanem hogy jó legyen!"
2011. március 13. vasárnap, 14:15

Zlinszky János volt alkotmánybíró támogatja az alkotmányozást, de a szakemberek eddiginél szélesebb körének bevonását várja, és ellenez mindenfajta sietséget, kapkodást.

 

 
Legyen újra Sólyom László az elnök!
2010. május 04. kedd, 20:48

Lányi András a Duna TV-ben beszélt arról, hogy miért kezdeményezték értelmiségiek, hogy legyen újra Sólyom László a köztársasági elnök. Az interjú 36:24 percnél (6:34-kor) kezdődik, ide kattintva. A civil kezdeményezéshez lehet csatlakozni aláíróként itt.

 

 
"Az ökológiai mozgalom kudarcról kudarcra halad a végső győzelem felé."
2010. április 29. csütörtök, 22:14

Pálinkás Viktória interjúja Lányi Andrással a Jurátus című lapban.

 
Lehet más a politika?
2010. március 26. péntek, 18:06

Huth Gergely Lányi Andrással készített interjúja. A Magyar Hírlap március 26. pénteki számában jelent meg.

Miért érezte úgy, hogy meg kell szólalnia? 

1998 tavaszán is odaálltam a kamerák elé és azt mondtam, ne szavazzon a szoclib koalícióra, aki nem akar gátat Nagymarosnál. Ádáz ellenségeket szereztem ezzel magamnak, de így kellett tennem, ha hű akartam maradni ahhoz a szerephez, amit a Duna-mozgalomban elvállaltam. Ugyanilyen kötelességem most kijelenteni, hogy aki a környezetvédelemnek hiteles politikai képviseletet kíván Magyarországon, ne szavazzon az LMP-re.

 
Április 11. – a költészet napja
2010. március 13. szombat, 07:34

Soha, kötelező olvasmány korában sem szentelt az ország ekkora figyelmet József Attila születésnapjának, mint az idén. Az érdeklődés, igaz, nem a költészet napjának szól, hanem az április 11-re kiírt országgyűlési választásoknak. A parlamentbe készülődő pártok azonban megtesznek minden tőlük telhetőt, hogy a nap szelleméhez méltók maradjanak. 

 
Üzenet a jövőből
2010. február 04. csütörtök, 09:42

Ilyenkor január végén, amikor megnyílik az ég, és a felhőszakadás, amelyre majd tavasztól őszig hiába várunk, sártengerré változtatja falunk körül a pusztaságot, gyakran gondolok rátok hurrikánok tépázta otthonunkban. Mennyire más volt a világ a ti időtökben, akár csak negyven évvel ezelőtt! Amikor ivóvíz folyt a vezetékből – ez ma egy kissé hihetetlenül hangzik. Az én gyerekeim már a nevét sem ismerik azoknak a virágoknak és madaraknak, amelyek kedvenc tévéműsorunk szerint olyan szépségessé tették a tavaszi Magyarországot. Mi félve gondolunk a tavaszi árvizekre, a nyári aszályra, hőgutára, de nektek hálásak vagyunk, hogy idejében falura költöztetek, mert itt azért sok minden megterem, nem lehet azt mondani, hogy szűkölködnénk. Aki szorgalmas, munkát is talál a földeken, főleg ha németül, hollandul jól beszél.

 

 
Ifj. Zlinszky János a globális katasztrófa túlélési lehetőségeiről
2010. január 28. csütörtök, 22:38

A Tetőtéri esték vendégeként Tihanyban ifj. Zlinszky János, a környezetvédelmi ombudsmani hivatal tudományos és stratégiai főosztályvezetője, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára tartott előadást Felelősségünk a teremtett világért címmel a bencés apátságban.

 
Boldog Új Évet Magyarország!
2010. január 01. péntek, 15:35

Štastný nový rok, Slovensko!

 

Kedves Barátom!Az elmúlt évek nem tettek jót a szlovák-magyar kapcsolatoknak. A hírekben megromlott viszonyról, konfliktusokról lehet hallani, már-már azt érzi az ember, hogy két nemzet utálja itt egymást.

 

 
Néhány mondat 2009
2009. október 24. szombat, 15:17

Húsz évvel ezelőtt országunkban a kommunista uralom a végét járta, és a változásért mindent megtettünk. Az elmúlt húsz év alatt közülünk sokan olyan sikereket és olyan életszínvonalat értek el hivatásukban képességeikkel, szorgalmukkal és intelligenciájukkal, amelyről a kommunista éra alatt nem is álmodtak.

 
Az "önlegyőzésről", és a párbeszédről
2009. augusztus 18. kedd, 08:23

Reflexiók Lányi András és Körmendy Zsuzsa vitacikkei kapcsán

Schneller István írása


Lányi András írása (Magyar Nemzet, 2009. július 30.) kiindulópontja lehet egy olyan párbeszédnek, amelyben az érveket és ellenérveket nem söprik a vitatkozók azonnal le a vitapartner ellenoldalra való beskatulyázásával. Ha ez a vita igazán megindul, máris lehetőség nyílik a monolitikusnak látszó „Fidesz … vagy magyar ellenzék vagy a jobboldal, ”,  táborán belül, a „belterjesség” legyőzésére, az „önlegyőzésre”.   Jó példa az ilyen vita lehetőségére Körmendy Zsuzsa „Politikai gondolkodás és értelmiségi kontroll” c. válasza (Magyar Nemzet, 2009.  augusztus 4.), majd Lányi András viszontválasza. (Magyar Nemzet, 2009. augusztus 7.).

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 6

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design