Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> Politikai vitairat 2010
Politikai vitairat 2010 Nyomtatás E-mail
2010. március 04. csütörtök, 09:05
Share/Save/Bookmark

 

A rendszerváltozás kora véget ért. Nem átmenet volt ez a húsz év, hanem zsákutca. Az államszocializmus örököseinek koalíciója betöltötte történelmi küldetését, most egy időre átadja a helyét. A nemzeti vagyon már jó kezekben van. A hatalom tehát a Fidesz ölébe hull. Nem lesz vita az ország jövőjéről, az állások betöltéséért indul a tülekedés. A nagy pártok hallgatnak a nagy kérdésekről, és ez kedvez a szélsőségeknek. Pedig a következő években eldől a sorsunk. Szorult helyzetünk, elszegényedésünk, hanyatló tudásunk, romló egészségünk, a gátlástalan természetpusztítás, megosztottságunk és az ország egyre kedvezőtlenebb nemzetközi megítélése - aminek először a határon túli magyarok látják a kárát - világos választ követelnek a kérdésre: hogyan tovább?

Nincs kiút a válságból, amíg magántársaságok osztozkodnak a köztársaságon; amíg a nemzet nem képes ellenőrizni és elszámoltatni azokat, akik a sorsáról intézkednek. Akárki kormányozza Magyarországot a következő években, döntenie kell. Akar-e végre részvétlen demokráciánkból részvételi demokráciát csinálni? Fenntartja-e a pártklientúrák váltógazdaságát, vagy helyreállítja az ország törvényes rendjét? Folytatja-e a jövő nemzedékek örökségének kiárusítását vagy a fejlődés fenntartható útjára tér? Felelős részvétel, közösségi önrendelkezés, emberi léptékű gazdaság, az életformák változatosságának védelme - ezek az ökológiai politika alapelvei. Ezekre épül az Élőlánc Magyarországért programja, amelyet Ön a kezében tart. A 2010-es országgyűlési képviselő-választáson nem állítunk jelölteket. Nem veszünk részt az ígéretek versenyében, nem keressük a választók, szponzorok és hitelezők kegyeit. Azt mondhatjuk, amit a meggyőződésünk diktál. Hogy vannak jobb lehetőségeink, létezik megoldás az ország előtt tornyosuló gondokra, különb jövőt is tudnánk biztosítani gyermekeinknek.

A megújulás programját szeretettel ajánljuk a választók és a jelöltek figyelmébe. Mi nem a magunk számára kérünk bizalmat, hanem a nemzet önbizalmát szeretnénk helyreállítani. Tudjuk, hogy erre nincs más lehetőség, mint a közös cselekvés a jövőnkért vállalt felelősség jegyében. Aki ezen az úton elindul, megtalál bennünket: nem csak kampányidőszakban, hétköznap is.

Élőlánc Magyarországért!

 

A vitairat letöltése

 

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design