Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> az oktatás ügyéért Beharangozó Esztergom: Önkormányzás vagy önkényes kormányzás?
Esztergom: Önkormányzás vagy önkényes kormányzás?
2009. szeptember 06. vasárnap, 07:53
Share/Save/Bookmark

 

Újabb pofon a pedagógusoknak –  ezúttal jobbról

Az Élőlánc Magyarországért elnökségének nyilatkozata


Esztergom elöljárói előbb eltávolították az önkormányzatot bíráló gimnáziumi igazgatót, és visszavonták az esetről tudósító újságíró feleségének igazgatóhelyettesi megbízását, majd az új intézményvezető kinevezésénél semmibe vették a tantestület, az alkalmazottak, az iskolaszék, a szülők és a diákönkormányzat ismételt tiltakozását, végül egy szabálytalan fegyelmi eljárásban, koholt vádak alapján fosztottak meg állásától hét pedagógust, miközben képesítés nélkül tanárrá kinevezett bizalmi emberük már az évnyitón rendcsinálással fenyegetőzött. Megkezdődött a tanárok és a diákok menekülése, az intézmény lényegében működésképtelen.

Baljós jelek a pedagógus társadalom számára, amely a Fidesz kormányzásától a tanárok kiszolgáltatottságának mérséklését, sorozatos megaláztatásaik végét reméli.  

Az Élőlánc Magyarországért elnöksége sürgős bizalomerősítő lépéseket vár a Fidesz MPSZ-től. A választásokra készülő ellenzéki párt nem hagyhatja szó nélkül az esztergomi polgármester túlkapásait. Az emberek inkább hisznek a tetteknek, mint a szavaknak: a Szent István Gimnázium tanárai ellen folyó büntetőhadjárat lerontja az önkormányzati munka demokratizálását, a pedagógusok jobb megbecsülését ígérő ellenzéki nyilatkozatok hitelét.

Tisztelettel kérjük mindazokat, akik a közvélemény hiteles tájékoztatását tartják hivatásuknak, hogy a szomorú esettel jelentőségének megfelelően foglalkozzanak!

Az Élőlánc Magyarországért 2009 szeptember 8-án, kedden 12-kor találkozót rendez a budapesti Parlament Caféban, ahol a sajtó képviselői megismerkedhetnek az ügyben kárvallott pedagógusokkal. A szülők képviseletében meghívtuk a Polgári Esztergomért Egyesület vezetőit és az iskolaszék elnökét.

 

Számítunk megjelenésére!

Az elnökség nevében,
Lányi András

Budapest, 2009. szeptember 6.
      

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design