Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> az oktatás ügyéért Sajtóközlemény Élőlánc a kisiskolákért
Élőlánc a kisiskolákért
2013. szeptember 02. hétfő, 08:02
Share/Save/Bookmark
 MAGYARORSZÁG A VESZTÉBE ROHAN!
 Az Élőlánc Magyarországért újraindítja mozgalmát a kistelepülések iskoláiért…
 
A kistelepülésekről érkező hírek, és a Fejér megyei Hantos település iskolájának döbbenetes, és embertelen története, annak legújabb fejleményei alapján az Élőlánc Magyarországért elnöksége úgy döntött, hogy újraindítja az „Élőlánc a kisiskolákért” mozgalmát.
  

 Nehéz szívvel hoztuk meg a döntést, hiszen 2007-2008-ban az előző kormány idején szövetségeseink voltak azok, akik most minden idők legnagyobb felhatalmazásával még embertelenebb módon alázzák meg a kistelepülések lakóit – családokat, gyerekeket, tanárokat, sőt most már a falu vezetőit is…

A Hantosi iskola ügyében a Fidesz-KDNP kormány által létrehozott új intézmény illetékese és a szomszéd falu, Mezőfalva nagy iskolájának vezetője valósággal ping-pongoznak a gyerekekkel, rettegésben tartják az iskola alkalmazottait – akik többségét éppen most, az iskolakezdés előtt 2 munkanappal bocsátották el. Az ügy előzményeiről fontos tudni, hogy 2013. június 12-én, a tanévzárás előtt 2 nappal közölték a hantosi szülőkkel, hogy ősztől az ötödik és hatodik osztály átmegy Mezőfalvára, az alsó 4 osztályt pedig összevonják – ami egyenlő az iskola megszüntetésével. A botrányba fulladt gyűlés után a szülők mozgalmat indítottak, és 432 aláírással indították útjára az egyik hatgyerekes anyuka levelét. Július 23-án örömmel vették kézbe a KLIK főosztályvezetőjének válaszát, mely szerint megmaradhat mind a 6 osztály!
E legfelsőbb szintű álláspont ismeretében augusztus 28-án, szerdán, a tanévkezdés előtt 2 munkanappal kapták a hírt a családok, hogy az V. és a VI. osztály mégiscsak Mezőfalvára jár szeptember 2-től, augusztus 29-én pedig a munkába érkező tanárok többségével közölték, hogy felmondtak nekik.
Az érintett családok teljesen összezavarodva, értetlenül állnak. A gyerekek az utcán sírnak elbocsátott tanáraik után. Ez a helyzet ma Hantoson. Az önkormányzat felajánlotta, hogy hozzájárul a tanárok béréhez, ha szükséges, de ezt nem engedik…
Embertelenség? Dilettantizmus? Rosszindulat? Bosszúállás? Hatalommal való visszaélés? Ilyen kérdések gyötrik a hantosi családokat.
Azok a döntéshozók, akik egykor velünk küzdöttek a falusi iskolák megmaradásáért, most készségesen indítják újra, és működtetik a diktatúra rendszereit? Úgy érezzük: elárultak minket. A bolsevizmus lopakodik vissza, a megfélemlítés, a lelkek feletti uralom. Magyarország így a vesztébe rohan!
 
Követeljük a Hantosi általános iskola mind a hat osztályának visszaállítását! Az iskolákról való rendelkezés legyen ismét a helyi közösségek joga! Az ő sorsukról, gyermekeikről van szó!
 
Mezőfalva, 2013. augusztus 29.
                                                                                           az Élőlánc Magyarországért elnöksége
További információk: www.elolanc.hu
 

 

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design