Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> az oktatás ügyéért
Oktatás
Dokumentumfilm a kisiskolákról
2013. szeptember 10. kedd, 13:51

 Igéretünkhöz híven közzétesszük Gulyás János rendező, Csak csendben, csak halkan című dokumentumfilmjét.

 

 

 
Élőlánc a kisiskolákért
2013. szeptember 02. hétfő, 08:02
 MAGYARORSZÁG A VESZTÉBE ROHAN!
 Az Élőlánc Magyarországért újraindítja mozgalmát a kistelepülések iskoláiért…
 
A kistelepülésekről érkező hírek, és a Fejér megyei Hantos település iskolájának döbbenetes, és embertelen története, annak legújabb fejleményei alapján az Élőlánc Magyarországért elnöksége úgy döntött, hogy újraindítja az „Élőlánc a kisiskolákért” mozgalmát.
  
 
Élőlánc az iskolákért, az iskolai közösségekért
2011. május 14. szombat, 20:14

Az Élőlánc Magyarországért szolidaritását fejezi ki az ezekben a hetekben megszüntetésre ítélt iskolák tanári és szülői közösségével. Kérjük a felelősen gondolkodó állami és önkormányzati vezetőket, hogy az intézményi átszervezéseket állítsák le, döntéseiket az új ifjúsági és oktatáspolitikai programok és jogszabályok megjelenéséig halasszák el.

 
Lányi András: De ki tanítsa a tanítókat?
2011. március 13. vasárnap, 13:54

Az ember erkölcsi lény: maga szab mértéket cselekedeteinek a jóról és a rosszról vallott meggyőződése szerint. A helyes magatartás és a jó döntés elveiről kialakított álláspontok párbeszéde végigkíséri a civilizáció történetét.

 

 
A jövő műhelye
2009. október 25. vasárnap, 23:35

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács javaslatai az Oktatási és Kulturális Miniszter részére az oktatás területén szükséges fejlesztési lépésekről.

 
Esztergom: Önkormányzás vagy önkényes kormányzás?
2009. szeptember 06. vasárnap, 07:53

Esztergom elöljárói előbb eltávolították az önkormányzatot bíráló gimnáziumi igazgatót, és visszavonták az esetről tudósító újságíró feleségének igazgatóhelyettesi megbízását, majd az új intézményvezető kinevezésénél semmibe vették a tantestület, az alkalmazottak, az iskolaszék, a szülők és a diákönkormányzat ismételt tiltakozását, végül egy szabálytalan fegyelmi eljárásban, koholt vádak alapján fosztottak meg állásától hét pedagógust, miközben képesítés nélkül tanárrá kinevezett bizalmi emberük már az évnyitón rendcsinálással fenyegetőzött. Megkezdődött a tanárok és a diákok menekülése, az intézmény lényegében működésképtelen.

 

 
Van-e jövője a magyar felsőoktatásnak?
2009. január 11. vasárnap, 18:20
A Professzorok Batthyány Köre Van-e jövője a magyar felsőoktatásnak? címmel konferenciát szervez.
A rendezvény időpontja: 2009. január 24. (szombat) 10.00-13.00 óra
Helyszíne: Batthyány Lajos Alapítvány konferenciaterme, 1064 Budapest, Eötvös u 24.
 
Oktatáspolitikai konferencia záródokumentuma
2008. május 31. szombat, 20:42

2008. május 30-31-én az Élőlánc Magyarországért, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete tanácskozást rendezett az oktatáspolitika időszerű kérdéseiről. Az alábbi állásfoglalás a résztvevők helyzetértékelésére és javaslataira támaszkodik. Arra a következtetésre jutottunk, hogy iskolarendszerünk többé nem képes megfelelni a vele szemben támasztott társadalmi igényeknek, sem a tudás átadása és megújítása, sem a felnövekvő nemzedékek szocializációja terén. E helyzet drámai következményei már ma is tapasztalhatók, a jövőben pedig elkerülhetetlenül súlyosbodni fognak. Félő, hogy a holnapi Magyarország valóban olyan lesz, amilyen a ma iskolája.

 
Magyar Nemzet " 2005.nov.7.
2005. november 16. szerda, 14:03
Élőlánc: hajótörött közoktatás
Nyíltan állást kell foglalnia az oktatáspolitikának, hogy olcsóbb vagy jobb minőségű közoktatást akar-e, ugyanis a kettő kizárja egymást – hangzott el az Élőlánc Magyarországért szombati vitáján. Az oktatáspolitikai programot Lányi András elnökségi tag és Szebedy Tas, a párt egyik alapítója ismertette.
 
Meghívó az oktatáspolitikai anyag vitájára
2005. október 26. szerda, 23:11
Az Élőlánc Magyarországért 2005. október 8.-án alakult, célja az ökológiai politika képviselete: az élet minőségének védelme, természeti és kulturális örökségünk megőrzése az utánunk jövők számára, a társadalom felszabadítása az embertelen gazdasági kényszerűségek uralma alól, a természet-ellenes erőszak megfékezése.
 


Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design