Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> a nemzeti vagyonért Publikáció


Nemzetünk vagyona veszélyben van
2008. február 22. péntek, 19:43
A Magyar Hírlap cikke.
A vagyontörvény számos hiányosságára figyelmeztet lapunknak adott interjújában Bencze Izabella, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság egykori vezérigazgató-helyettese. Szerinte a vagyonkezelő a kormány saját, kézi vezérléssel irányított szerve, és a privatizáció sem zárult le, ezt a kormány idei 96 milliárd forintos költségvetési előirányzata is igazolja.
 
Ismert, kik döntenek a nemzeti vagyonról
2007. október 14. vasárnap, 09:22
Tátrai Miklóst, a Pénzügyminisztérium államtitkárát bízza meg Veres János miniszter a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatói feladataival. A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnöke Nagy János, az ÁPV Zrt. igazgatója lesz. A jelöltek névsoráról a miniszterelnök már tájékoztatta az államfőt.
 
Vagyonvita az éjszakai órákban
2007. szeptember 01. szombat, 11:41
Az előző két hétben mintegy 15 képviselő jelenlétében, szigorúan az éjszakai órákban lezajlott az állam vagyonáról szóló új törvényjavaslat általános és részletes vitája a parlamentben. Úgy gondolom, ez a megoldás is egyértelműen tükrözi azt a képet, ahogyan a kormánykoalíció a nemzet vagyonának sorsát kezeli. Szinte titokban, a nyilvánosság kizárásával, lehetőleg olyan időben, amikor a parlamenti vitát nem közvetíti a televízió.
 
Kinek az érdeke az állami vagyon széthordása?
2007. szeptember 01. szombat, 11:34
A kormány gyakorlatilag egyszerre nyújtotta be az Országgyűlésnek az állami vagyonról szóló törvényjavaslatát, és az új kormányzati negyed megvalósításához szükséges országgyűlési felhatalmazás iránti határozati javaslatát. Érdemes mindkét indítvány kapcsán elgondolkodni néhány dolgon. Elsősorban azon, hogy kinek az érdeke határozza meg a jövőt? Két érdekelt van alapvetően: a nemzet és az államhatalom központi végrehajtó szervezete, a kormány. Hogy nem elegáns szembeállítani a két érdeket? Valóban nem.
 
Fellépés a vagyontörvény ellen
2007. szeptember 01. szombat, 11:33
Szeptember elejétől újabb tiltakozó akciók lesznek a vagyontörvény ellen neves gazdasági szakemberek és közéleti személyiségek vezetésével. A parlament jövő hónap közepén kényszerül újratárgyalni a törvényt, mivel azt júliusban Sólyom László köztársasági elnök nem volt hajlandó aláírni.
 
A nemzet vagyona és vagyontalansága
2007. szeptember 01. szombat, 11:32
Az alkotmány szerint az állami tulajdonú vagyonnal az államnak úgy kell gazdálkodnia, mint a nemzet által rábízott vagyonnal, amelyet csak kezel, de amellyel nem rendelkezhet kizárólag sajátjaként, mert az nem az övé. A nemzet előtt pedig elszámolási kötelezettsége van.
 
Mefisztói törvény
2007. szeptember 01. szombat, 11:30
A Magyar Köztársaság Országgyűlésének kormánykoalíciós többsége június végén elfogadta az új, állami vagyonról szóló törvényt. Nem tűnt fel az igennel szavazóknak, hogy az alkotmány állami tulajdonról, de a nemzet vagyonáról rendelkezik. Hogy miért fontos ez a tény? Azért, mert az alkotmány értelmezése szerint a vagyon nem az államé, hanem a nemzeté.
 
Kormány kontra kormány
2007. szeptember 01. szombat, 11:29
A kormányzati negyed megvalósításának a kormány által hangoztatott legfőbb indoka a költséghatékonyság. A hétköznapi ember azt gondolná, hogy ez esetben konkrét számok, alapos számítások állnak a háttérben, s az állampolgárok és a szervezetek befizetéseiből származó pénzeszközök felhasználásának sorsa ezeken a kormányzati elemzéseken nyugszik.
 
A közös ló
2007. augusztus 28. kedd, 20:10
A kommunizmusban a közösség minden, az egyén semmi volt. Az egyéni gazdát, kisiparost eltaposták vagy szövetkezetekbe kergették...
 
A rossz tulajdonos
2007. augusztus 27. hétfő, 22:32
Ősztől tavaszig, az Országos Civil Fórum vitaestjein bebizonyosodott, szakpolitikai kérdésekben nincs elvi ellentét a jobb- és a baloldali - valamint az egyoldalúságot elutasító - gondolkodók között. A felszólalók többsége egyetértett abban, hogy az államháztartás kritikus állapota szorosan összefügg a magyar demokrácia hiányosságaival.
 
Állam kontra nemzet?
2007. augusztus 24. péntek, 12:08
A rendszerváltás tizennyolcadik évében a magyar állam példátlan merényletet kísérel meg a magyar nemzet ellen: minden vagyonától meg akarja fosztani. A vagyonának maradékától is. Ami még mindig nem kevés. Kétségkívül súlyos ez az állítás, ám aligha lehet másként értelmezni azt az új vagyontörvényt, amelyet a kormánypárti képviselők június végén, a szó szoros értelmében az éj leple alatt, vagyis az éjszakai órákban szavaztak meg.
 


Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design