Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> a nemzeti vagyonért Beszámoló A vagyontörvény-tervezetet bírálják a professzorok
A vagyontörvény-tervezetet bírálják a professzorok
2007. szeptember 05. szerda, 22:10
Share/Save/Bookmark
Szeptember 3-án, hétfőn 9-kor NEM ELADÓ! címmel tanácskozást rendezett az a hatvan aláíró, aki a vagyontörvény ügyében a köztársaság elnökéhez fordult. Itt hozták nyilvánosságra az országgyűlési képviselőkhöz intézett nyílt levelüket, amelyben a törvény visszavonására és átdolgozására szólítják fel őket. A tanácskozásról készült videóösszefoglalót megnézheti itt.
A Batthyány Alapítvány helyiségében rendezett konferencián a vitaindítót Zlinszky János volt alkotmánybíró és Bencze Izabella, a KVI korábbi igazgatóhelyettese tartotta. A tanácskozáson felkért hozzászólóként beszélt Szilvási István a Magyar Orvosi Kamara volt alelnöke (az egészségbiztosítás privatizációjáról), Bagi Béla, a MAGOSZ alelnöke (a Nemzeti Földalap sorsáról), Schneller István volt fővárosi főépítész (a kormányzati negyedről). A vitát Náray Szabó Gábor, a Professzorok Batthyány Körének elnöke vezette.

 

Az aláírók abban a meggyőződésben lépnek a nyilvánosság elé, hogy egy alkotmányunkat és nemzeti érdekeinket sértő intézkedést kell megakadályozniuk. A törvénytervezet, amelyről szeptemberben ismét szavazni fog a T. Ház, szentesítené mindazokat a vitatott kormányzati intézkedéseket, amelyek a közelmúltban és a közeli jövőben kórházak, minisztériumok, kulturális és oktatási intézmények ingatlanjai, a közművek és a termőföld értékesítésével próbálják egyszeri, pótlólagos bevételhez juttatni a költségvetést.

 

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design