Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> a nemzeti vagyonért Állásfoglalások Nyilatkozat a hétfői Kossuth téri tüntetésről
Nyilatkozat a hétfői Kossuth téri tüntetésről
2007. szeptember 11. kedd, 11:31
Share/Save/Bookmark
A vagyontörvény ellen fellépő Élőlánc Magyarországért közéleti mozgalom sajnálattal vette tudomásul, hogy az egyre szélesedő társadalmi tiltakozást semmibe véve az Országgyűlés első őszi teljes ülésén szavaz a köztársaság elnöke által megfontolásra visszaküldött törvényjavaslatról.

A szavazással egy időben, a Kossuth térre hirdetett gyűlésünkön ismételten hangot adtunk meggyőződésünknek, hogy a törvény a nemzeti vagyon feletti rendelkezés jogát alkotmányellenes módon ruházza a kormányra, és közfeladatok ellátására rendelt ingatlanok, vállalatok áruba bocsátása előtt nyit szabad utat. A képviselőket álláspontjuk felülvizsgálatára kérő levél 62 aláírója a törvény kihirdetése után az Alkotmánybírósághoz fordul, az Élőlánc pedig felszólítja a kormányt, hogy a törvény végrehajtásával várja meg a taláros testület állásfoglalását.

Célunk a társadalmi párbeszéd kiszélesítése, az állampolgári részvétel bátorítása. A hétfői gyűlés résztvevői bebizonyították, hogy a békés szándékú többség képes elszigetelni a közéjük vegyülő szélsőséges elemeket. Nem tűrhetjük, hogy erőszakos, elvakult csoportok sajátítsák ki a Kossuth teret! Szónokaink kemény szavakkal ítélték el és szólították távozásra őket. Rendezvényünk befejezése után azonban garázda elemek támadtak az ország házából távozó képviselőkre. Mélységesen fájlaljuk ezt, és vállaljuk a ránk háruló felelősséget azért, amit fellépésünk, minden igyekezetünk dacára, közvetve előidézett. Megkövetjük a képviselőket, és elítéljük a rendbontókat.

 

Az Élőlánc Magyarországért elnöksége

Budapest, 2007. szeptember 11.
 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design