Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> a nemzeti vagyonért Sajtóközlemény Az Élőlánc Magyarországért közleménye
Az Élőlánc Magyarországért közleménye
2018. február 22. csütörtök, 21:31
Share/Save/Bookmark

Az Élőlánc Magyarországért példa értékűnek, a közjó érdekében a tisztességbe vetett hit helyreállítására irányuló első lépésnek tartja Gőgös Zoltán és Karácsony Gergely 2018. február 20.-án tett bejelentését, mely szerint kormányra kerülésük esetén az összes állami földbérleti szerződést felülvizsgálják, valamint visszaveszik a "spekulációs célból" megvásárolt állami területeket.

Nevetségesnek tartjuk Győrffy Balázs - a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke - "kuláküldözésről", Rákosiról szóló teátrális kirohanását. Ha ma valami emlékeztet azokra a sötét időkre, amikről beszél - az éppen Orbán Viktor illiberális állama.


Ha Győrffy Balázs az alaptörvény hitvallásának szellemében valóban a tisztességet, igazságosságot és a keresztény erkölcsöt tekintené alapvető mércének, akkor ebben a kérdésben éppen nem azok mellé állna, akik miatt mostanra Magyarország birtokviszonyai sokkal torzabbak, mint voltak a két világháború közti időkben, és ami miatt ma is, mint akkor, egyre többen kényszerülnek elhagyni élhetetlenné vált szülőföldjüket.
Dr Ángyán József jelentéseiből (www.kielegyenafold.hu) pontosan megtudható, hogy hogyan is zajlottak a földpályázatok, és a földárverések, hogy vajon igaz-e az a kormányzati állítás, hogy helyben lakó kérges tenyerű gazdáknak jutott az állami földek nagy része.

Élőlánc Magyarországért

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design