Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> a közösségi közlekedésért Beharangozó Újra éjszakai túra a vonatért!
Újra éjszakai túra a vonatért!
2007. augusztus 06. hétfő, 13:11
Share/Save/Bookmark
A Cuha-völgyi vasút megmentése érdekében szervezett korábbi túrának is köszönhető talán, hogy 2007. tavaszán nem zárták be a Veszprém - Zirc - Cuha-völgy - Győr vasútvonalat. Azonban az 1896-ban átadott millenniumi vasútvonal megmaradása még mindig bizonytalan, ezért újabb túra szerveződik.
A korábbi túra résztvevői és a vasútért aggódók közel 14000 aláírást gyűjtöttek össze, a műemlékké nyilvánítás érdekében, aminek hatására 2007. június 18.-án ideiglenes műemléki védelem alá helyezték a vasúti műtárgyakat.

 

A vonal megmentéséért augusztus 24-én (pénteken) egy baráti éjszakai túra, majd pedig az ősz folyamán minden korosztálynak egy szokásos nappali túra indul.

 

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. és Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

 

  


 

 

Túra az 1896-ban átadott milleneumi vasútvonal megmaradásáért!

Éjszakai túrák !

2007. augusztus 24. (péntek)

Immáron hatodik alkalommal szervezünk gyalogos túrát a 11-es számú (Győr - Cuha-völgy - Zirc - Veszprém) vasútvonal megszüntetése ellen tiltakozva, hiszen a vasútvonal sorsa még mindig bizonytalan. Kiránduljunk együtt, és mentsük meg a Cuha-völgyi vasutat a bezárástól!

Találkozás: Két túracsoport indul, csoportonként két túravezetővel és maximum 35 fővel!

   

 1. csoport: találkozás Zirc vasútállomáson 21 órakor, regisztráció után 21.30-kor túravezetőinkkel indulás a Zirc-Porva-Csesznek-Cuha-völgy-Vinye-Alsó-Cuha szurdok-Vinye útvonalon. A túra végállomása: Vinye. Várható érkezés hajnali 3 óra körül! A hazajutásról mindenki egyénileg gondoskodik!
 2.  

   

 3. csoport: találkozás Vinye vasútállomáson 21.30-kor, regisztráció után 22.00-kor túravezetőinkkel indulás a Vinye-Alsó-Cuha szurdok-Vinye-Cuha-völgy-Porva-Csesznek vasútállomás-Zirc útvonalon. A túra végállomása: Zirc. Várható érkezés hajnali 4 óra körül! A hazajutásról mindenki egyénileg gondoskodik!
 4.  

Túra részvételi feltételei: előzetes jelentkezés és támogatói jegy: 300 Ft/fő, ami tartalmaz: egy darab emlékkitűzőt, egy vasúti jegyet, amelyet a kimutatható személyforgalom növekedés érdekében a szervezők váltottak meg Zirc állomáson, és a túrára készített emlékbélyegző lenyomatát. Minden résztvevő, aki a támogatói jegyet megvásárolja, hozzájárul a vasútvonal fenntartásához!

Kötelező felszerelés: elemlámpa pótelemekkel (minden résztvevő részére), lehetőleg vízhatlan túracipő vagy bakancs, élelem és innivaló!

 • A túrán, 18 éven aluliak csak szülői felügyelettel vehetnek részt!
 • A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt!
 • A túra helyszínének megközelítéséről és a hazajutásról mindenki saját maga gondoskodik!

Előzetes jelentkezés szükséges!

Augusztus 22. (szerda)

Jelentkezés és információ:

Mészáros András 06 (20) 4714056,

Gyenes Viktor 06 (30) 4667555

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. ,

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design