Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> a közösségi közlekedésért Beharangozó Bringás demonstráció a kerékpárutakért!
Bringás demonstráció a kerékpárutakért!
2006. november 28. kedd, 14:37
Share/Save/Bookmark
Az Élőlánc Magyarországért egyetért a kezdeményezéssel, ezért változtatás nélkül közzéteszi a Critical Mass felhívását:

Szia, itt a Critical Mass!
Szombaton újra demonstrálunk! Tudjuk, hogy hideg van, de muszáj!

BREAKING NEWS!
A napokban nyilvánosságra hozták a Nemzeti Fejlesztési Terv Közlekedési Operatív Programjának projektlistáját. Ebben egyetlen kerékpáros közlekedést érintő beruházás sem található. Benyújtották a költségvetést is a parlament elé, amiben külön tételként nem szerepel a kerékpáros közlekedés fejlesztése.

Ezért mielőtt elkésnénk, szombaton felvonulást szervezünk a tavaszi Tour de Vokson kapott pártprogramok betartásáért. Ennek leglényegesebb eleme, a közútfejlesztésre szánt költségvetési keret 3%-ának elkülönítése egy kerékpárútalapba, de felemeljük a szavunkat a nyáron megrekedt KRESZ-reform, a kerékpárszállítási lehetőségek javítása, és a többi programpont betartásáért is. Mivel ezekben a hetekben döntenek a 7 évre szánt 2 000 000 000 000 milliárd forint közlekedési pénz szétosztásáról, és a jövő évi költségvetésről is, nagyon fontos, hogy mi is bejelentkezzünk a kerékpáros fejlesztésekre megígért forrásokért. Ha ezt elszalasztjuk, akkor a tavaszi Critical Mass idején már lehetetlen lesz eredményt elérni, bármennyien legyünk is. Kérünk, hogy gyere el, és értesíts annyi kerékpárost, amennyit csak bírsz. Nagyon nagy a tét, vess be mindent, csak 4 napunk van! (bringaboltok, mail, blog, wiw, szórólap, plakát, banner és ami csak eszedbe jut) Ha most kevesen leszünk, akkor bukjuk az ígéreteket. Nagyon nagy szükség van a segítségedre! Aki ott lesz, arról még kerékpárutat neveznek el életében, az tutifix!

A legfontosabb tudnivalók:

Gyülekezés december 2-án, 13 órakor a zuglói Millenáris kerékpárpálya előtt (XIV. Szabó József u. 3.) - itt már 10 órától a szokásos nyílt nap van 13 óráig, így jöhetsz előbb is, kipróbálni a pályát.
Indulás: 13:15

Útvonal: rendőrségi egyeztetés alatt, de a Thököly, és Rákóczi út után vagy a kis körút, vagy a nagy.
Érkezés: kb. 14 óra, Közlekedési Minisztérium (V.Honvéd utca)

Itt petícióként változtatás nélkül felolvassuk, majd átadjuk a tavasszal kapott pártprogramokat [köztük az Élőláncé is, a szerk.], és csengetünk/bringát emelünk amíg meg nem unjuk.

A sajtónyilatkozatunkat itt találhatjátok.

A végén található linkeket hibásan közölték, de könnyen kijavíthatóak.

A felvonulásig friss hírekért olvasd naponta a criticalmass.hu -t.

Szombaton találkozunk!

a szervezők

http://www.criticalmass.hu

 

------ BREAKING NEWS ------


Critical Mass riadóhiradó!

Végleges a szombati Tour de Voks felvonulás útvonala.

Millenáris kerékpárpálya, XIV. Szabó J. u. 3.
Indulás: 13:00 Thököly út
Útvonal: Rákóczi út - Blaha Lujza tér - Körút - Honvéd utca - GKM

Előtte nyílt nap a Millenáris velodromban. A Kerékpárosklub kiviszi az összes maradék Critical Mass, Tour de Voks, és CM szervező pólót, amit 10 és13 óra között lehet kapni. A bevétel adomány, szokás szerint ebből szervezzük a tavaszi Critical Masst.

Mivel az érdeklődés jóval nagyobb mint amire számítottunk, a tíz szervező mellé szükségünk lenne még 20-25 főre. Ha vállalod, gyere 12-re a starthoz. Nagyon sokat segítenél. A szervezői póló ebben az esetben ajándék, de csak akkor, ha péntek estig jelentkező e-mailt küldesz az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. címre a neveddel és a méreteddel.

Nagyon várunk. Ha sikerül elérnünk amiért demonstrálunk, az legalább 3 milliárd forintot jelent a bringás közlekedésfejlesztésre. Az hogy sikerül e, nagyban függ attól, hogy mennyire meggyőző tömeg áll ki érte. Semmiképpen se maradj otthon, viszont jól öltözz fel!

A Tour de Voks pártoktól független demonstráció. Ezért arra kérünk mindenkit, hogy még ebben a nehéz időszakban is a tavaszihoz hasonlóan, fakírként uralkodjon a pártszimpátiáján. Szegfűket, narancsokat, madarakat, tulipánokat kéretik otthon hagyni. Most egy napra mindannyian "Kerékpárt" aktivisták leszünk. Azért csengőt lehet hozni... :)

Friss információk, cikkek, és szombaton már képek is a www.criticalmass.hu oldalon!
 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design