Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> a közösségi közlekedésért Beharangozó Demonstratív vonatozás
Demonstratív vonatozás
2006. augusztus 29. kedd, 23:27
Share/Save/Bookmark
Az Élőlánc kampányba kezd a a vasút védelmében, az átfogó és koherens koncepció nélkül hozott vasútpolitikai döntések ellen. Ennek első felvonása egy demonstratív vonatozással egybekötött kirándulás szeptember 2-án.  
 
Meggyőződésünk, hogy a jelen helyzetben nem lehetséges felelős döntést hozni szárnyvonalak leépítéséről, vasúti ágazatok privatizációjáról, átszervezéséről, vagy bármilyen más, stratégiai jelentőségű lépésről.

Az Élőlánc Magyarországért ezért kampányt indít a magyar vasút védelmében, melynek első felvonása egy demonstratív jellegű vonatozás Bakonyszentlászló és Porva-Csesznek között, az ország egyik legszebb, ám felszámolásra szánt vonalán.

PROGRAM:

Budapestről vonattal indulóknak felszállás a Déli pályaudvaron 9.00-kor a szombathelyi gyorsra (Kelenföldön ugyanerre 9.08-kor), leszállás Veszprémben, remélhetőleg 10.44-kor, átszállás a győri személyvonatra 10.55-kor. Tisztelettel kérjük az autóval ez irányból érkezőket, hogy ha tehetik, Veszprémben ők is szálljanak vonatra.

Leszállás: Bakonyszentlászlón (12.04), ahol megebédelünk és megcsodáljuk a falut és környékét, mindeközben élénk eszmecserét folytatunk vasútról és más fontos kérdésekről (lehet kevésbé fontosakról is).

14.30-tól 15.00-ig rövid protokoll a vasútállomáson, 15.08-kor a helyiekkel együtt demonstratíve vonatra szállunk, s a Cuha patak völgyében elvonatozunk Porva-Csesznekre (ez kb. 15 perc). Visszefelé, akinek kedve tartja, s közelebbről is látni szeretné az ország egyik legszebb vidékét, gyalogosan teszi meg az utat, a vonat 16 óra előtt néhány perccel indul visszafelé.

A budapesti viszonylat 18.23-kor indul Bakonyszentlászlóról, veszprémi átszállással 22.03-kor érkezünk Budapestre.

A nap folyamán megvitatjuk és remélhetőleg elfogadjuk Lányi András nyílt levél tervezetét, melyet az Élőlánc a miniszterelnökhöz intéz, valamint aláírásunkkal csatlakozunk a helyiek által tett kezdeményezéshez (ez természetesen fakultatív program).

Szeretettel várunk minden vasútbarátot és kirándulni vágyót.
 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design