Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> a közösségi közlekedésért Beharangozó Félpályás útlezárás a joghézagon működő reptér ellen
Félpályás útlezárás a joghézagon működő reptér ellen
2008. január 11. péntek, 23:19
Share/Save/Bookmark
Félpályás útlezárással tiltakoznak a repülés okozta elviselhetetlen zaj ellen Tököl környéki civil szervezetek és önkormányzatok. A demonstrálók el akarják érni, hogy a repülőtér működtetését lehetővé tévő joghézagot végre megszüntessék. A náci Németország által eleve alkalmatlan, házakkal körbevett helyre épített, majd a hazánkban ideiglenesen állomásozó szovjet csapatok által használt reptéren 1990-ben megszűnt a repülés. A környék százezres lakossága fellélegzett, a települések az elmúlt másfél évtizedben tovább bővültek, s a volt szovjet tiszti lakótelep felújítása révén még többen kerültek a reptér kerítése közelébe. A hangárok szomszédságában ma óvodák, iskolák, lakóházak vannak.

2004-ben újraindult a repülési tevékenység, jelenleg kisgépes fel- és leszállások, repülésoktatás, műrepülési gyakorlatok engedélyezettek, valamint gyorsulási versenyeket tartanak a kifutópályán. A környék lakói a zajtól, rezgéstől, légörvényektől szenvednek, de a balesetveszély is fennáll, hiszen a gépek a házak felett szállnak le- és fel. Mindez egy joghézagnak köszönhető: a terület ma nem repülőtérnek, csak “nem nyilvános fel- és leszállóhelynek” minősül.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Légiközlekedési Igazgatóságának egy határozata lehetővé tenné a jelenlegi évi 11 000-res tököli repülési szám megötszörözését, és 150 tonnás óriás repülőgépek forgalmát, gyakorlatilag egy kis-Feriheggyé bővítését.

Tiltakozásul a szigethalmi önkormányzat kezdeményezésére

2008. január 15-én, kedden, 15-16 óra között

félpályás útlezárással egybekötött demonstrációt tartunk,amelyen részt vesz a Szigethalom Csendjéért Kezdeményezés, a szigethalmi Zöldháló Egyesület, az Élőlánc Magyarországért, az Érdi Környezetvédő Egyesület, az Érd Óváros Szent Mihály Alapítvány, a CivilÉRDek Lokálpatrióta Egyesület, a százhalombattai Faluvédő Egylet, a Százhalombattai Környezetvédelmi Egyesület, valamint meghívást kapott az összes érintett település polgármestere, lakossága és a körzetben élő összes országgyűlési képviselő.

A tüntetésen a szervezők ismertetik a repülés megszüntetése melletti jogi és környezetvédelmi érveket, valamint alternatív javaslataikat a hatóság és a reptér tulajdonosai felé. A rendezvényen jelen lesz Fáki László, Szigethalom polgármestere, Segesdi János, Érd alpolgármestere, Varju László és Kuncze Gábor országgyűlési képviselők.

Kérjük, segítse, hogy a nyilvánosság erejével megállítsuk a “nem-nyilvánosan” működő, életünket megkeserítő repülést!

További információ:

Fáki László, Szigethalom polgármestere, polgarmester 'kukac' szigethalom.hu
Kajner Péter, Élőlánc Magyarországért, 06-1-215-7121
Schreiber László, Százhalombattai Környezetvédelmi Egyesület, 06-30-313-8933
 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design