>>> a GMO mentes Magyarországért Állásfoglalások Tiltakozás az MTV közszolgálati mulasztása ügyében
Tiltakozás az MTV közszolgálati mulasztása ügyében
2006. február 02. csütörtök, 13:15
Az Élőlánc Magyarországért elnöksége értetlenségét fejezi ki amiatt, hogy a közszolgálati televízió január 28-i, fő műsoridőben sugárzott Híradójában semmilyen módon nem számolt be az Élőlánc aznap délelőtti GMO-ellenes tüntetéséről a Parlamentnél. Úgy véljük, ezzel az MTV elmulasztotta teljesíteni közszolgálati funkcióját, hiszen a médiatörvény értelmében a közszolgálati televíziónak kötelessége tudósítani a társadalmat érintő minden fontos közérdekű problémáról, s aligha vonható kétségbe, hogy a génmódosított növények termesztésének tilalma vagy engedélyezése ilyen kérdés. Az Élőlánc Magyarországért még tavaly decemberben indított aláírási kampányt a genetikailag módosított növények termesztését tiltó moratórium meghosszabbításáért, illetve a koegzisztencia-törvény jelentős megszigorításáért, hogy az amerikai illetve európai uniós nyomás ellenére továbbra se lehessen genetikailag manipulált növényeket termeszteni Magyarországon. Felhívásunkat és az azt támogató több mint tizenkétezer aláírást január 28-án délelőtt átnyújtottuk az országgyűlés elnökének, a kormánynak, a miniszterelnöki hivatalnak és a földművelésügyi miniszternek.

A közszolgálati televízió mulasztását még furcsább fényben tünteti föl az a tény, hogy a többi országos televíziós csatorna illetve a Magyar Rádió egytől-egyig tudósított az eseményről. Az Élőlánc Magyarországért elnöksége bízik abban, hogy a jövőben a Magyar Televízió is hibátlanul ellátja közszolgálati funkcióját, hiszen ez az egész magyar társadalom alapvető érdeke.

AZ ÉLŐLÁNC MAGYARORSZÁGÉRT ELNÖKSÉGE
BUDAPEST, 2006. JANUÁR 31.
Több hír a témában génmódosított