Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> épített környezetünkért Beharangozó Tüntetés a Bécsi utcai műemlékrombolás ellen
Tüntetés a Bécsi utcai műemlékrombolás ellen
2010. november 03. szerda, 06:03
Share/Save/Bookmark

2010. november 7. vasárnap 16 óra Botrányos fordulat: az V. kerületi városvezetés annak ellenére kötött gazdasági megállapodást a Bécsi utca műemlék épületeit lebontani szándékozó befektetővel, hogy a tervek törvénytelenek. A jogszabály-ellenesség és a műemlékek megsemmisítése, ill. a tervezett pláza-szerű létesítmény ellen nagyszabású tiltakozó akcióval készülünk. November 7-én, vasárnap 16 órától tüntetünk - mindenkire számítunk!

 

A múlt héten az V. kerületi városvezetés etikátlan módon szerződést kötött Csipak Péter befektető cégével a Bécsi utcában megvalósítandó "Új városközpont" megaberuházással kapcsolatban. Ezzel az önkormányzat a műemlékrombolással járó terv mellett kötelezte el magát.

Mindez annak ellenére történt, hogy a léghajó nevű üvegpalota tervei több törvényt is megsértenek: az új épület magassága majdnem duplája lenne a megengedettnek, továbbá a befektető szándékáról nem kért engedélyt a szakhatóságtól, a Kulturális Örökségvédelmi Hivataltól (KÖH). A KÖH állásfoglalásában közölte, hogy nem ért egyet a tervekkel.

A Váralja Szövetség minden támogatóját és egyben minden érdeklődőt arra kér, hogy mozgósítson november 7-ére, hogy minél többen lehessünk a tiltakozó gyűlésen!

2010. november 7. vasárnap 16 óra

Kristóf tér (Budapest V. kerület)

Szeretettel várjuk!

Minket az értékek védelme kötelez!

 

Forrás: http://varaljaszovetseg.hu/h095.html

 

Kapcsolódók: csipak+foster

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design