Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> épített környezetünkért Állásfoglalások Élőlánc Budapestért: megalakult a civilek választási szövetsége
Élőlánc Budapestért: megalakult a civilek választási szövetsége
2006. július 05. szerda, 22:13
Share/Save/Bookmark
Az Élőlánc Magyarországért közéleti mozgalom, célja az ökológiai politika képviselete. Az országgyűlési választások előtt pártot alapítottunk, az önkormányzati választásokon civil jelöltek összefogását kezdeményezzük. Ennek keretét a július 4-én alakult Élőlánc Budapestért választási szövetség biztosítja, amely egyesületi formában működik, az Élőlánc Magyarországért párttól szervezetileg és jogilag függetlenül. Jelöltjeink csak a választóiknak és önmaguknak tartoznak felelősséggel.

A városi élet minőségének helyreállítására szövetkezünk, az alábbi célok jegyében:

1. A város legyen valóban az ottlakóké, a közterekre térjen vissza az élet, amit ma tönkretesz az áthaladó forgalom és az igénytelen üzleti szellem.

2. A felszíni tömegközelekedés fejlesztésével, a gépkocsiforgalom csillapításával mérsékeljük a közlekedési nyomást.

3. Védjük meg a fákat, a zöldterületek maradékát a város tüdejét fojtogató ingatlanspekulációtól.

4. Fékezzük meg a bevásárlás központosítását, őrizzük meg a helyi társadalom és a helyi szolgáltatások sokszínűségét.

5. Akadályozzuk meg a történelmi értékeinket elpusztító bontásokat, a városszövetet romboló beépítéseket, legyen valódi városrehabilitáció.

6. Európa egyik legszennyezettebb levegőjű fővárosában egészségünk súlyos kockáztatása nélkül szeretnénk élni. A lég- és zajszennyezés enyhítése érdekében hozzunk szigorú intézkedéseket. A környezetvédelem költségeit a szennyező viselje, ne az adófizető.

7. A budapesti agglomeráció települései ne egymás rovására, hanem közös egyetértésben tervezzék jövőjüket.

Ott a helyünk, ahol a sorsunkról döntenek. A szövetség csak akkor tud képviseletet szerezni a kerületi és a fővárosi önkormányzati testületekben, ha jelöltjeink közös néven, közös listán indulnak városszerte. Őszintén törekszünk az együttműködésre mindazokkal, akik városukért tenni akarnak. A szövetséghez csatlakozó szervezetek megőrzik teljes önállóságukat, a résztvevők egyetértésével születő döntések érvényesítése, az egyetértés fenntartása az egyesület elnökségének feladata.

A fenntartható városfejlődés és a helyi demokrácia érdekében kifejtett tevékenységünk számos civil mozgalom és szervezet törekvéseivel találkozik. Részvételük nélkül az élőlánc nem jöhet létre. Felhívjuk őket: kapcsolódjanak be munkánkba, állítsanak jelölteket, éljenek a közös fellépés előnyeivel!

Budapest, 2006. július 4.

Gerle János, elnök
Élőlánc Budapestért Egyesület
 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design