Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

Király utca 40.
2006. február 22. szerda, 23:06
Share/Save/Bookmark
Az Élőlánc Magyarországért sajtóközleménye

Az elmúlt napokban a Kiráy utcában álló védett épület bontása körül lezajlott eseményekre reagálva az Élőlánc Magyarországért ökopárt elnöksége az alábbi állásfoglalást teszi közzé. A budapesti Király utca 40. sz. alatt álló ház bontásának előkészítése során a VI. és VII. kerület előljárói egymással összejátszva keresték meg az eljárási jogban azt a hézagot, amelyen átcsúszva a jogellenes bontási határozat végrehajtható. A kulturális örökség elleni merénylet megakadályozásához a jog eszközei elégtelennek bizonyultak.

A műemléki törvénnyel védett, a Világörökség részét képező terület szabad prédája a pillanatnyi befektetői érdeknek, megfosztva idegenforgalmi és kulturális lehetőségeitől a várost és a helyi lakosokat. A Pest reformkori múltját, évszázadok organikus városfejlődését őrző negyedet silány mediterrán lakópark váltja fel, a helyi hatóságok cinikus közreműködésével.

A bontást azonnali hatállyal leállító ügyészi óvás ellenére a jelen pillanatban az épületet minden munkavédelmi szabályt felrúgva, eddig nem látott intenzitással bontják, hogy a ház eltüntetésével megelőzzék a jog érvényesítését. A Belső-Erzsébetvárosban a közeljövőben még tucatnyi épület bontása várható.

Az Élőlánc Magyarországért minden lehetséges eszközzel törekszik ennek megakadályozására.

Budapest, 2006. február 22., 15 óra
rály utca 40
 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design