Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> épített környezetünkért Sajtóközlemény A Budapest Társaság és az Élőlánc közös felhívása
A Budapest Társaság és az Élőlánc közös felhívása
2006. június 07. szerda, 13:17
Share/Save/Bookmark
Nem nézhetjük ölbetett kezekkel a főváros romlását! – a Budapest Társaság és az Élőlánc a pártoktól független összefogást sürget egy lakható város érdekében A város előbbrevaló...
- felhívás -

A Budapest Társaság kezdeményezéséhez csatlakozva alulírottak felhívjuk a városukért tenni kívánó polgárokat, állítsanak független jelölteket az önkormányzati választásokon, és szervezzék meg ezek összefogását. Azt szeretnénk, ha ez a szövetség a pártok jelöltjei előtt is nyitva állna. Tőlük azt kérjük, hogy még a választások előtt kötelezzék el magukat az alábbi célok megvalósítása mellett, tekintet nélkül a mindenkori pártérdekekre és egyéb szempontokra.

1. Adjuk vissza a várost az ottlakóknak, a gyalogosoknak. Az elővárosi vasút- és a városi villamoshálózat fejlesztésével, a gépkocsiforgalmat korlátozó intézkedésekkel mérsékeljük a városra nehezedő elviselhetetlen közlekedési nyomást.

2. Védjük meg a fákat, a zöldterületek maradékát a város tüdejét fojtogató ingatlanspekulációtól. Az új beruházásokat tereljük a felhagyott iparterületek felé.

3. Fékezzük meg a bevásárlás központosítását, gondoskodjunk a közterek és főútvonalak világvárosi arculatáról. Anyagi kedvezményekkel ösztönözzük a történelmi városrészek megújulását.

4. Akadályozzuk meg a világörökség elcsúfítását, a Duna partjára valamint az Andrássy út környékére tervezett, oda nem illő beépítéseket, bontásokat.

5. Európa egyik legszennyezettebb levegőjű fővárosában egészségünk súlyos kockáztatása nélkül szeretnénk élni. A lég- és zajszennyezés enyhítése érdekében hozzunk hathatós intézkedéseket. A környezetvédelem költségeit, a közteherviselés elvének megfelelően, a szennyező fizesse, ne az adófizető.

6. Rendezzük a város és vidéke kapcsolatát. A budapesti agglomeráció települései ne egymás rovására, hanem közös egyetértésben tervezzék jövőjüket. Helyezzük új alapokra a kerületek és a főváros viszonyát, hogy a város kormányozhatóvá váljék.

Derce Tamás, Újpest polgármestere
Ertsey Attila, a Kós Károly Alapítvány elnöke
Gerle János, az Országépítő főszerkesztője
Lányi András, az Élőlánc Magyarországért elnökségének tagja
Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke
Schneller István, Budapest főépítésze
Weszelovszky Zoltán, a Budapest Társaság elnöke

Budapest, 2006. június 7.

Kapcsolódó cikk:
Független polgármester-hálózatot hoznának létre a Fidesz-belharcok vesztesei
 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design