Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> épített környezetünkért Sajtóközlemény Értékpusztítás rehabilitáció címén
Értékpusztítás rehabilitáció címén
2006. május 18. csütörtök, 12:59
Share/Save/Bookmark
Újabb tüntetésre készül az ÓVÁS és az Élőlánc Erzsébetvárosban: a városrész bontásra kijelölt, de szerintük értékes épületeire akarják felhívni a figyelmet.  - A Kertész utca 23. előtt folytatják bontás elleni tiltakozásukat a civilek  

Megszaporodtak a zajos bontások a belső kerületekben. Engedéllyel vagy engedély nélkül tűnnek el a sokak szerint megtartásra érdemes XIX. századi házak, s ezekben az ügyekben az önkormányzatok - úgy tűnik - nem nagyon vetnek gátat a befektetői érdekek maradéktalan érvényesülésének. Sőt sokszor cinkosok a rombolásban.

A régi házak védelme a civilek ügye maradt, akik mögé olykor odaáll a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal is. Olykor viszont nem áll oda. Nem állt oda például a Szentkirályi utca 4. számú, klasszicista épület megtartása érdekében. Egyik kezével úgy adott ki bonthatóságot alátámasztó állásfoglalást, hogy a másikkal épp a védésén dolgozott. Miután persze a kiadott állásfoglalás birtokában a tulajdonos az épületet néhány nap alatt jogszerűen eltüntette a föld színéről, már nincs mit védeni. A hivatal hibát követett el. Ezt egy tegnapi sajtótájékoztatón a KÖH képviselője is elismerte.

A cikk folytatása, illetve a kapcsolódó cikkek itt olvashatók:
http://www.nol.hu/alternativ/cikk/404096/
 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design