Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> épített környezetünkért Sajtóközlemény Bozóki András kulturális miniszter nyílt levele a VI. kerületi polgármesterhez
Bozóki András kulturális miniszter nyílt levele a VI. kerületi polgármesterhez
2006. február 18. szombat, 17:52
Share/Save/Bookmark
Tisztelt Polgármester úr!

Mint Ön is tapasztalja, az elmúlt napokban intézmények, szakemberek és civil szervezetek széles összefogása alakult ki azért, hogy egy korábbi jogsértő bontási határozat ellenében megmentsék a Király utca 40-et a pusztulástól. Ön az egyetlen ember, aki megakadályozhatja, hogy a buldózerek martalékává váljon a Hild József által 1844-ben tervezett, világörökségi védettségű területen, műemléki környezetben álló sarokház.

A Király utca 40. ügye – mint ahogy a belső-erzsébetvárosi régi zsidónegyed ügye is – számomra több puszta paragrafusoknál. Ahol a jog eszközeivel nem jutunk előrébb, ott már csak a józan ész szava és kulturális örökségünk iránti felelősségérzet segíthet. Ezek nevében kérem Önt, hogy állíttassa le az épület bontását. Üljünk le és tekintsük át közösen, hogyan lehetne megőrizni és hasznosítani klasszicista építészetünk e remekét.

Mint a nemzeti kulturális örökség minisztere, a Király utca 40. védelmében szolidaritást vállalok az Óvás! Egyesülettel, a Budapesti Városvédő Egyesülettel, a Budapesti Világörökségért Alapítvánnyal, a Védegylettel és a Critical Mass szervezettel.


Budapest, 2006. február 16.

Bozóki András
kulturális miniszter

Király utca 40
 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design