Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> ... és még Publikáció
Publikáció
Élőlánc Újság - 2014
2014. március 21. péntek, 16:03

Az Élőlánc Magyarországért párt egyik jelöltje szerint Zuglóban felvetődhet a választási csalás, illetve visszaélés gyanúja, mert egy, a helyi választási bizottsághoz forduló magánszemély adatai szerint hatszor többen jelentkeztek be a városrészbe március 15. és 30. között, mint a korábbi hónapokban.

 
Cigánykérdés – magyarkérdés
2009. október 23. péntek, 20:41

Az alábbi vitaindítót Lányi András 2009. október 21-én délelőtt az MTA felolvasótermében a Batthyány Alapítvány és a Lungo Drom által szervezett konferencián mondta el Gazsó Ferenc és Kulin Ferenc bevezető előadásai után. 

 
Kell-e nekünk a jövő szószólója?
2007. október 29. hétfő, 15:11
Hét esztendeje, hogy a Védegylet egykori vezetősége felkérte Sólyom Lászlót a jövő nemzedékek politikai képviseletéről szóló törvényjavaslat kidolgozására. Akkori kezdeményezésünk kifejezte és egy kicsit elő is mozdította a környezeti tudatosság terjedését Magyarországon.
 
A pártok ismertsége és támogatottsága
2007. október 14. vasárnap, 09:17
A Századvég és a Forsense 2007. szeptember 18. és 27. között végzett telefonos közvélemény-kutatást. Az adatfelvétel a Fidesz támogatottságának növekedését rögzítette minden társadalmi csoportban. A legnagyobb ellenzéki párt szavazótáborának emelkedése a szavazatukat titkolók táborának csökkenésével áll összefüggésben.

 

A kutatás az Élőlánc politikai elhelyezkedését és elfogadottságát is felmérte.

 
Ökoszociális piacgazdaság
2007. október 02. kedd, 13:28
Uj Péter abban a megtiszteltetésben részesített, hogy említette a nevemet egy cikkében (A tulajdon - lopás, szeptember 26.), és ha jól értettem, amit írni akart, megrótt, mert szerintem "a magyarok számára a legfőbb érték a társadalmi szolidaritás", s "a verseny mindenhatóságában nem kéne hinni, versenyezni se kéne annyira, mert ez a verseny nem vezet sehová".
 
A kirabolt hajléktalanok
2007. október 01. hétfő, 01:21
A városmajori templom előtt szürke Rolls-Royce áll, körülötte gondtalanul mosolygó, jól öltözött násznép sürög, gyűlik a fényképezkedéshez. Alig ötven méterre tőlük, az Árkay Aladár által tervezett régi szárny bejárója alatt papundeklin heverő hajléktalanok isszák az olcsó kocsisbort, körülöttük vizeletfoltok és szemét.
 
Tézisek a felsőoktatásról
2007. augusztus 15. szerda, 20:37
A magyar felsőoktatási rendszer összhangban van a társadalmi környezet igényeivel: szegényes körülmények között szerény teljesítményt nyújt. A képzés színvonala az elmúlt évtizedben egyenletesen romlott, lassan búcsút mondhatunk egyetemeink jó nemzetközi hírnevének, és az ebből származó előnyöknek.

 

 
Antall megállapodásra törekedett
2007. augusztus 15. szerda, 11:49
Első pillantásra is izgalmas, mert a problémák gyökeréig hatoló dolognak látszik bírálni az 1990 és 1994 között regnáló MDF-kormányt – különösen ha a bírálat az alapító elnöktől érkezik a párt legfontosabb politikusának, Antall Józsefnek a címére. Poste restante, sajnos, már örökre, de minthogy ez nem zavarja a feladót, én is bátorkodom keresetlenül válaszolni, úgy is, mint a budapesti XII–I. kerületi szervezet hajdani tagja.
 
Legénybúcsú - szerelmes vőlegények
2007. június 22. péntek, 17:04
Az RTL Klub szavazásra bocsátotta a kérdést (elvégre demokráciában élünk, vagy mi a lóláb), akarják-e a tévénézők, hogy Zsanett elmesélje a történetét. Akarták. Zsanett tehát magára vessen, ha szembehelyezkedik a közvéleménnyel, és makacsul megtagadja polgártársaitól a vele történtek életszerű előadását. S ne csodálkozzon, ha nem neki hiszünk majd, hanem a "rebiszes" legényeknek, akiknek élete bezzeg nyitott könyv a nagyközönség előtt.

 

 
Népvándorlás kora
2007. június 13. szerda, 10:10
A keresztény időszámítás 4. évszázadától kezdve a közép-ázsiai puszták lakói nyugat felé indulnak. Vándorlásuk láncreakció-szerű folyamatot indít el, ami egy többszáz évig tartó, véres és kegyetlen korszak névadója lesz: a népvándorlás koráé. Az Európát és Nyugat-Ázsiát elárasztó nomádok megjelenése egycsapásra véget vet a Földközi-tenger vidékén évezredek óta virágzó civilizációnak, és elsöpri az antikvitás legnagyobb, legjobban szervezett birodalmát, a rómait.

Ami akkoriban történt, IBUSZ-társasutazás ahhoz képest, ami napjainkban zajlik világszerte.
 
Meghalt az SZDSZ, éljen a ...!
2007. május 10. csütörtök, 22:13
SZDSZ-esnek nevezzük a balliberális kormánynak azokat a különösen népszerűtlen intézkedéseit, amelyeket még a Klubrádióban vagy a Napkeltében se tudnának úgy elmagyarázni, hogy azok ne vessenek rossz fényt az elkövetőkre. A vád- és gyűlöletbeszédekben gyakran felbukkanó fordulat szerint ugyan a gonosz liberális törpe zsarolja a kapitálszocialista behemótot, valójában ennek az ellenkezője igaz. A liberalizmusból nem a szélsőjobboldal csinált szitokszót, hanem a Kuncze Gábor nevével fémjelzett pártvezetés, újabban Kóka János gazdaságpolitikája.
 
A mi alkotmányunk
2007. február 06. kedd, 09:13

Vélemények és elemzések Magyarország Alkotmányáról

Complex Kiadó, Budapest, 2006. Ármegjelölés nélkül.

 
Miféle civil fórum?
2007. február 06. kedd, 09:02
Az Országos Civil Fórum az év végén tette közzé ajánlásait az államháztartási hiány enyhítésére. Rövidesen közjogi javaslatokkal, az egészségügy és a felsőoktatás reformjával, agrárstratégiánkkal, természeti értékeink védelmével kapcsolatos tervezetekkel is előáll.
 
Hogyan lehet egy várost drága pénzen tönkretenni?
2006. július 19. szerda, 13:22
7 jótanács kezdő várospolitikusoknak - Lányi András publicisztikája a Magyar Hírlapban
 
Megőrizzük vagy elpusztítjuk?
2006. május 18. csütörtök, 18:00
Van-e ma Magyarországon „baloldal”? Valamikor volt, ma nincs. Wendel Berry szerint ma a világon kétféle párt van: a nemzetekfeletti vállalatoké és a falué.
E cikk rövidített alakban a Heti Válaszban fog megjelenni.
 
Mogyoró, amitől beindulsz
2006. március 04. szombat, 12:29
Az erotika – erre döbbenek rá, miközben nyújtott léptekkel menekülök az idétlen látvány elől - létezésünk végső értelméből puszta jellé lett, ami bármit jelenthet, tehát többé semmit nem jelent. Felpillantok és megnyugszom: egy ilyen világban jobb lázadónak lenni, vagy hullának.
 
Lányi András blogja a Népszabadság Online-on
2006. február 27. hétfő, 13:26
Az erotika – erre döbbenek rá, miközben nyújtott léptekkel menekülök az idétlen látvány elől - létezésünk végső értelméből puszta jellé lett, ami bármit jelenthet, tehát többé semmit nem jelent. Felpillantok és megnyugszom: egy ilyen világban jobb lázadónak lenni, vagy hullának.
 
Zöldek, ökopolitika, pártalapítás
2005. november 24. csütörtök, 08:12
Lányi András: Lipovecz Iván, a zöldpártok nagy híve ("ott és akkor, amikor létjogosultságuk beigazolódott és hitvallásuk kikristályosodott" - mintha a KISZ KB állásfoglalását olvasnám a politikai pluralizmus engedélyezéséről) a Népszabadságban rántja le a leplet a köztársaságielnök-választás sikerén vérszemet kapott zöld pártalapítókról. Írása alkalmat ad néhány fogalom és összefüggés tisztázására.
 
Álpártok és igazi pártok
2005. november 21. hétfő, 14:23
(Vajda Zsuzsa a Magyar Narancsnak küldte el ezt az írást, a lap azonban nem közölte.)
 
Achs Károly írása
2005. október 13. csütörtök, 13:37
ÉLÕLÁNC MAGYARORSZÁGÉRT
...te magad légy a változás!
 
indymedia.hu " 2005.okt.7
2005. október 08. szombat, 22:09
Kézműves módszerekkel terjesztett politika

"Az ökopolitikát felszabadító mozgalomként határoznám meg – célunk, hogy felszabadítsuk a társadalmat a gazdasági kényszerűségek alól."

Október 8-án, szombaton délelőtt tartja alakuló ülését az Élőlánc Magyarországért ökopolitikai párt. A párt alapítóját, Lányi András írót kérdeztük a párt céljairól, programjáról és a pártalapítással járó veszélyekről.

 


Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design