Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> ... és még Beszámoló Magyar Nemzet " 2005.okt.5.
Magyar Nemzet " 2005.okt.5.
2005. október 08. szombat, 00:38
Share/Save/Bookmark
Ökopárt alakul, de nem a Védegyletből
Huth Gergely
Kornyezetvedo paart alakul szombaton tobb ismert civil gondolkodo, koztuk a Vedegylet egyes kepviseloinek reszvetelevel. Az egyik otletgazdatol, Lanyi Andras irotol, a Vedegylet korabbi szovivojetol megtudtuk: az Elolanc Magyarorszagert Part jelmondata a Te magad legy a valtozas! lesz. Kerdesunkre, hogy miert ezt valasztottak, elarulta: azokat varjak tamogatoik soraba, akik megelegeltek a mostani globalizacio- es novekedespaarti tarsadalom-, illetve gazdasagpolitikat, es hiszik, hogy Magyarorszagon is helye van a kozeletben az okologiai gondolkodasnak. -- Egy szuk tarsadalmi csoport elhitette a vilaggal, hogy a gazdasagi novekedes mindenhato. Meg az egyszeru helyi ugyek is a novekedesi kenyszerre itelt gazdasagpolitika fogsagaba estek. Holott a gazdasagi novekedes nem fejlodes, hanem hanyatlas, hiszen ma a vilag sajat tovabbi letenek az alapjait, a jovo biztositekat jelento termeszeti kincseket eli fel -- adott rovid ideologiai utmutatot Lanyi Andras.

Az uj politikai mozgalom celjairol elmondta: valaszthatova szeretneek tenni az okopolitikat a szavazok szamara. Ez nagy kihivas is, hiszen most derul majd ki, hogy lehetseges-e stilusvaltas nelkul, a civil ertekek tovabbvitele mellett beszallni a politikai kuzdelembe. -- Hisszuk, hogy lehetseges, a politika ugyanis az eredeti gorog jelentese szerint a kozugyekben felelosen reszt vevo polgarok koret fedi, s nem valamifeele alantas dolog -- tette hozza. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy elsosorban nem a nagy partok szimpatizansaira szamitanak, hanem azokra, akik jo szivvel eddig egyik tomorulesre sem tudtak voksolni, vagy csak jobb hijan szavaztak valamelyik partra.

Lanyi Andras leszogezte azt is, hogy az Elolanc es a Vedegylet kozott keves az átfedes. Az alapitok tobbfeele korbol erkeztek, s az eddigi civil kapcsolatrendszeruket felhasznalva igyekeznek majd megszervezni valasztasi kampanyukat. Az uj part eletre hivoinak korerol a szombati alakulo ulesig nem kivant reszleteket kozolni.
 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design