Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> ... és még Beszámoló A rendszerváltás alternatívája
A rendszerváltás alternatívája
2009. március 15. vasárnap, 15:17
Share/Save/Bookmark

Nem véletlen, hogy jó ideje csak ökológiai oldalról jelenik meg új politikai program a globális környezeti, gazdasági, civilizációs válság kezelésére. Magyarországon először az Élőlánc vállalkozott alternatív program megfogalmazására - ezt ajánlom mindenki figyelmébe. Könyvemben ennek részleteit mutatom be; a kötet egyszerre személyes tapasztalataimból - és részben kudarcaimból - táplálkozó élménybeszámoló, illetve az ökológia politikai filozófiájának leírása.

Lányi András Porcelán az elefántboltban című új könyvének bemutatójáról szóló beszámolók, illetve a beszámoló kapcsán született beszélgetések:

A Demokratikus Charta szúrt el mindent
Az ökopolitika céljai szocialista, liberális és konzervatív elvekből egyaránt levezethetők – írja Porcelán az elefántboltban című új könyvében Lányi András író. Ambíciónk volt, hogy egyaránt szót értsünk a hagyományos világnézeti besorolás szerint magukat jobb-, illetve baloldalinak valló emberekkel. Az Élőlánc Magyarországért ökopárt elnökségi tagját pártállásáról, a világválság ökológiai hatásáról és a cégbirodalmak elleni harc esélyeiről faggattuk.
http://greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=21045

"Meg kell állítani a nemzeti vagyon maradékának kiárusítását"
Az első modern konzervatív világnézetnek nevezte az ökológiai szemléletet új könyvének bemutatóján Lányi András, az Élőlánc Magyarországért Mozgalom vezetője. A Porcelán az elefántboltban szerzője szerint elsődleges feladatunk megakadályozni, hogy a kormány kiárusítsa a nemzeti vagyon maradékát.
http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-263212

A rendszerváltás alternatívája
"A liberálisoknak túl szocialista, a szocialistáknak túl konzervatív, a konzervatívoknak túl liberális lesz" - jellemzi Porcelán az elefántboltban című új kötetét Lányi András. Az ökológus-író a rendszerváltás hajnalától napjainkig felidézi a hazai környezetvédelmi mozgalmak történetét. Most és a jövő héten részleteket közlünk a Heti Válasz Kiadónál megjelent könyvből.
http://www.hetivalasz.hu/cikk/0903/rendszervaltas_alternativaja

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design