Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> ... és még Beharangozó Devecseri fák: önkénteseket várunk
Devecseri fák: önkénteseket várunk
2010. november 03. szerda, 12:50
Share/Save/Bookmark

 

Kedves Barátunk!

Egy hónap telt el a kolontári gátszakadás óta. A mentési munkálatok első szakasza lassan lezárul, az iszap nagyját összeszedik, a házakat kiürítik.

Ahhoz azonban, hogy az élet visszatérhessen ide, még nagyon sok tennivaló van. A továbbiakban is nagy szükség van önkéntesekre, hiszen sok olyan munka van hátra, amelyeket már nem a markológépeknek kell elvégezniük, hanem kézi erővel lehet csak megtenni. Ilyen például a kastélypark fáinak a megtisztítása. Az Élőlánc ezért önkéntesekből álló csoportot szervez tagjaiból, szimpatizánsaiból és minden érdeklődőből erre a munkára, mely e hó 6-án és 7-én, most hét végén kezdődne.

Devecser híres műemléke a XIV. században épült, magas kőfalakkal körülvett, eklektikus részletekkel átépített barokk kastély, amely 1945-ig az Esterházyak egyik lakhelye volt. A szomszédságában lévő védett őspark a XVIII. századból származik, és a kastéllyal együtt a devecseriek számára sokat jelent.

A munkához eszközöket és védőfelszerelést helyben biztosítanak. Szállást és meleg ebédet szintén kapnak az önkéntesek.

Kérjük, hogy aki rá tud szánni egy vagy két napot arra, hogy segítsen, jelentkezzen a 30-4152370-es telefonszámon, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. címen.

Élőlánc

 


Időközben vizsgálatot indított a vörösiszap-katasztrófa ügyében a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának irodája. Amint a http://jno.hu/hu/?&menu=aktualis&doc=vorosiszap-20101020 címen olvasható tájékoztató fogalmaz: a hivatalból indított eljárás többek közt kiterjed "az iparággal kapcsolatos engedélyezési gyakorlat feltérképezésére, arra, hogy a technológiai előírások megfelelően kezelik-e mind a nagyobb. mind a kisebb kockázatokat". "A balesettel összefüggésben két további terület vár sürgős és minél szélesebb körű megvitatásra. Az egyik a további bauxitbányászat, és általában a külszíni bányászat engedélyezése, szabályozása. A másik a nagy volumenű veszélyes depóniák keletkezése, jelen elhelyezkedése és jövőbeni kezelése. Az ombudsmani vizsgálat - a jövő felé tekintve - ezeket a rendszerproblémákat is elemezni kívánja, és javaslatokat fogalmaz majd meg korrekciójukra."


 


 


 

 

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design