Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> ... és még Beharangozó Éhségsztrájk az osztrák szemétégető ellen
Éhségsztrájk az osztrák szemétégető ellen
2009. augusztus 19. szerda, 07:33
Share/Save/Bookmark

Augusztus 17-től a heiligenkreuzi ipari park Füzesi úti bejáratával szemben az égetőt ellenzők kitelepülnek két hétre egy jurtával. Mindenkit várnak beszélgetésre, véleménycserére. Bárki beköltözhet, ha vállalja, hogy elszántságát éhségsztrájkkal fejezi  ki.

Az Élőlánc Magyarországért támogatja az akciót és kéri, aki teheti, segítse a helyszínen a tiltakozókat.

 
ŐRÁLLÓK

 

Hosszú évek küzdelme van már a szentgotthárdi lakosok háta mögött, amit a határra tervezett osztrák szemétégető ellen vívnak. A beruházás elsőfokú engedélyét több száz fellebbezés támadta, melyek a bécsi Umweltsenat előtt várják a sorsukat. A PRONAS számára világos: amennyiben ez a hivatal is zöld utat ad Ausztria legnagyobb kapacitású égetőjének, úgy csak akkor van esély a projekt leállítására, ha a profitorientált beruházás gazdasági megtérülését veszik célba. A vasút ügye sínen van; szemétszállító vonatok nem fognak magyar területről az ipari parkba jutni. A beruházónak azzal is szembe kell néznie, hogy a magyar és osztrák oldalról rájuk nehezedő civil nyomás elbizonytalaníthatja a projekt támogatóit.

A égetőt ellenzők augusztus 17-én, 11 órától a heiligenkreuzi ipari park Füzesi úti, magyarországi bejáratával szemben kitelepülnek egy jurtával, transzparensekkel, molinókkal.  Megmutatják, hogy három év elteltével sem csökkent az ellenállás ereje. A forgalmas bekötőúton áthaladók számára, és az osztrák beruházó, illetve az engedélyező hivatalok számára is világos lesz Szentgotthárd egyértelmű álláspontja.

A Szervezők mindenkit várnak beszélgetésre, véleménycserére.

Várják azok jelentkezését is, akik vállalják, hogy kiköltöznek egy  (vagy több) napra a jurtába. Egy feltételnek azonban meg kell felelniük: az ott tartózkodás ideje alatt nem vehetnek magukhoz szilárd táplálékot! A jurtában több ember is elfér; hálózsákot, pokrócot, könyveket, stb. mindenki hozzon magával. A kitelepülés előreláthatólag augusztus 28-án ér véget, s elsősorban az augusztus 21. utáni napokra várják az önkénteseket.

Érdeklődni a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. címen, illetve a 06-20/997-4290 számon lehet.


2009. augusztus 7.
Pro Natura St.Gotthard 

Az akció felhívása és plakátja letölthetők.

 

 

 

 

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design