Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> ... és még Állásfoglalások „A nagyméltóságú helytartótanács sápadt vala és reszketni méltóztatott.”
„A nagyméltóságú helytartótanács sápadt vala és reszketni méltóztatott.”
2009. március 17. kedd, 20:21
Share/Save/Bookmark

Petőfi 161 évvel ezelőtt írott szavai ma más értelmezést nyertek. 2009. március 15-én nem egy dicsőséges forradalomnak, hanem egy szégyenletes kutyakomédiának voltunk tanúi. A hatalom mai birtokosai egyre jobban hasonlítanak azokra, akik ellen a márciusi ifjak a pesti utcákra özönlöttek. Az 1848-as forradalom ünnepén olyan események történtek, melyek minden európai és magyar értéknek ellentmondanak, megcsúfolják a szólásszabadság szentségét, és meggyalázzák emberi méltóságunkat.

A Kossuth téri központi állami ünnepség ismét rendőri erők példátlan mértékű jelenléte mellett, kordonok mögött zajlott. Kiemeltek a kordonon kívül tüntetők közül két személyt, aki kiabálni merészelt, elkoboztak egy transzparenst, melyen „Felelős kormányt Buda-Pesten!” felirat, a ’48-as 12 pont második követelése szerepelt. Ellenük szabálysértési eljárás indul, a gyülekezési szabadság megsértésének vádjával.

A Március 15-e teret, háromszoros rendőrkordonnal és az In-Kal Security embereivel vették körül, melyen belülre még a televíziós stábokat sem engedték be. A hivatalos indoklás szerint mindez azért történik, hogy egyetlen polgár, Demszky Gábor számára biztosítsák a vélemény-nyilvánítás szabadságát, míg másokat ettől megfosztanak.

Aki tojást dob, 5 év szabadságvesztésre számíthat. Tilos kiabálni, tilos sállal eltakarni az arcot. A rendőr viszont eltakarhatja arcát, üthet, könnygázt nyomhat, vízágyúzhat, kiemelhet a tömegből, elzárhatja a nemzeti kegyhelyeket a polgároktól.

A Nemzeti Múzeum előtti kormányünnepségre csak az In-Kal Security biztonsági magáncég beléptetése után lehetett bejutni. A beléptetést fémdetektoros kapuval és motozással végezték, az ünnepelni vágyók beléptetése másfél órát vett igénybe, melynek során elvettek cumisüveget, mobiltelefonokat.

Az egész városban hadiállapot uralkodott.

Le kell vonnunk a következtetéseket:

  • Magyarországon a jog és a rendőrség nem az állampolgárokat védi, hanem a hatalom birtokosait, akik hazugságra építik hatalmukat. A hazugságot háromszoros kordon védi, az igazság kimondása büntetést von maga után.
  • Magántulajdonú, profitért dolgozó magáncéget bíznak meg az állami ünnep biztosításával, hogy távol tartsák a népet az általuk kisajátított ünneptől. Nevetséges, szürreális cirkuszt csinálnak nemzeti ünnepünkből.
  • Ma, Magyarországon nem lehet szabadon ünnepelni, mert félnie kell annak, aki kimondja az igazságot, aki kiabál, tiltakozik. Aki méltósággal akar ünnepelni, vidékre, vagy a határon túlra kell utazzon, hogy megtehesse.

Ennek véget kell venni. Követeljük az alábbiakat:

  • Azonnal vonják vissza a tojástörvényt! Közszereplőink viseljék el a nép véleményét, ne közpénzen védessék hazugságaikat! A rendőrség a háromszoros kordon költségei helyett fizesse inkább a ruhatisztítást!
  • Új rendőrséget követelünk, mely az állampolgárokat védi! Magáncégeknek semmi keresnivalójuk a közrend és az állam védelmének feladatai körül!
  • Szólásszabadságot a hazugság helyett! Jogegyenlőséget egyenlők és egyenlőbbek helyett!

 

2009. március 15-én
az Élőlánc Magyarországért elnöksége

 

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design