Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> ... és még Állásfoglalások Felelősséggel a jövő nemzedékek iránti felelősségről
Felelősséggel a jövő nemzedékek iránti felelősségről
2008. március 03. hétfő, 16:43
Share/Save/Bookmark

Tiltakozik az Élőlánc: az országgyűlési biztosok posztja ne legyen a pártok zsákmánya!

Az Élőlánc Magyarországért sajnálattal veszi tudomásul, hogy az Országgyűlés február 25-én ismét elutasította Sólyom László ombudsman-jelöltjeit.

Nagyra értékeljük a köztársaság elnökének ragaszkodását a jelöltállítás folyamatának nyilvánosságához. Elítéljük a javaslataival ismételten szembehelyezkedő pártok magatartását, akik így bosszulják meg, hogy az elnök szakított a zárt ajtók mögött folyó titkos alkudozás gyakorlatával, és a személyi döntéseket igyekszik kiszabadítani az átláthatatlan pártérdekek erőteréből. A nyilvános bizottsági meghallgatás – ahol a parlamenti képviselők megbizonyosodhatnak a jelölt felkészültségéről, és hangot adhatnak esetleges ellenvéleményüknek – biztosíthatja, hogy a posztokra a legalkalmasabb személyek kerüljenek. Jellemző egyes frakciók cinikus hozzáállására, hogy a bizottsági meghallgatásokon nem kifogásolták – mert nem kifogásolhatták – a jelöltek alkalmasságát, akiket a titkos szavazás alkalmával elutasítottak.

A jövő nemzedékek országgyűlési biztosáról szóló törvény megalkotásával Magyarország példát mutat azoknak, akik politikai választ keresnek az ökológiai válság kihívására. Az Élőlánc Magyarországért vezetői, akik annak idején a köztársaság elnökével együtt az új jogintézmény kezdeményezői közé tartoztak, felháborítónak tartják, hogy törekvéseik a megvalósulás küszöbén politikai intrika áldozatául esnek. Sólyom László jelöltjeinek ismételt, indokolatlan elutasítása nem a köztársasági elnök, hanem a törvényhozás tekintélyét rombolja. Kétséget ébreszt az állam polgáraiban, hogy akik a nevükben döntenek, képesek-e szűk csoportérdekeiken túl bármi egyéb szolgálatára.

Az Élőlánc Magyarországért teljes mértékben egyetért Sólyom László jelölési eljárásával, feltétlen támogatásáról biztosítja a köztársasági elnököt és jelöltjeit.

 

az Élőlánc Magyarországért elnökségeKapcsolódó hír a Greenfón: 207 igen, 107 nem Fülöp Sándorra
 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design