Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> ... és még Sajtóközlemény Élőlánc: választási csalás gyanúja Zuglóban
Élőlánc: választási csalás gyanúja Zuglóban
2014. április 03. csütörtök, 16:26
Share/Save/Bookmark

MTI - 2014.04.03. Az Élőlánc Magyarországért párt egyik jelöltje szerint Zuglóban felvetődhet a választási csalás, illetve visszaélés gyanúja, mert egy, a helyi választási bizottsághoz forduló magánszemély adatai szerint hatszor többen jelentkeztek be a városrészbe március 15. és 30. között, mint a korábbi hónapokban.

 

A  74/2014. (IV. 03.) sz. határozat Budapest 08. számú Országos Egyéni Választókerületi Választási Bizottság  MAI  JEGYZŐKÖNYVE:
http://www.zuglo.hu/index.php?02012407_2014_aprilis_3-an_1015_

Az Élőlánc Magyarországért fellebbezése:
http://www.elolanc.hu/images/elolanc_fellebbezes.2014.04.03.pdf

A főváros 8. számú országgyűlési egyéni választókerületének csütörtöki ülését követően az Élőlánc képviselőjelöltje, Horváth András, és a párt által a választókerületi bizottságba delegált Balogh Judit tartott sajtótájékoztatót, amelyen beszámoltak arról, hogy a testület elutasította az átjelentkezésekkel való visszaélések gyanúja miatt benyújtott kérelmet.

Elhangzott: a beadványozó azt kezdeményezte, a bizottság kérje a polgármesteri hivatalt arra, hogy a lakcímnyilvántartásból készítsen összegzést arról, hány lakcímbejelentés történt a kéthetes időszakban. A beadványozó tudomása szerint március 15. és 30. között 653 bejelentkezés történt, miközben a havi átlag korábban kétszáz körüli volt.

Balogh Judit tájékoztatása szerint a testület azért utasította el a beadványt, mert a benyújtott táblázatok alapján nem volt alátámasztható a visszaélés gyanúja. "Nem történt jogszabálysértés, tekintettel arra, hogy a csatolt bizonyítékok eredete nem megállapítható, valamint az oevi vezetőjének (jegyző) nyilatkozata is alátámasztja, hogy nem történt jogszabálysértés" - idézték a bizottsági határozatot.

Horváth András szerint egy ilyen súlyú ügyet azért is ki kellene vizsgálni, mert akkor akár a gyanú megalapozatlansága is kiderülhetne.

Közölték, az Élőlánc Magyarországért feljelentést tesz, és az ügyben "keresik a kapcsolatot" az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezettel (EBESZ).

Az EBESZ korlátozott választási megfigyelő missziót küldött az országgyűlési választásra, annak figyelemmel kísérésére, hogy Magyarország EBESZ-tagsággal vállalt kötelezettségeinek megfelelően érvényesül-e a választási eljárásban az egyenlőség, a tisztesség, a pártatlanság és a titoktartás elve, az eredményeket megfelelően összesítik-e és átláthatóan teszik-e közzé.

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design