Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> ... és még Sajtóközlemény Választás 2014
Választás 2014
2014. február 05. szerda, 22:20
Share/Save/Bookmark

A Tisztesség és Emberség Szövetsége (TESZ) és

az Élőlánc Magyarországért

választási felhívása

Választásról választásra nő azok száma, akik elutasítják az elvtelen, a közérdeket súlyosan sértő, leginkább egyéni, illetve szűk csoportérdekeket képviselő hatalomgyakorlási formát, a Magyarországon mára szinte mindent eluraló pártokráciát. Az így képviselet nélkül maradóknak kínálunk mi alternatívát: alulról szerveződve, igazi civilként, közösségek képviselőiként.

A politikai-hatalmi elit teljes megújítására van szükség, elég volt a hazugságok hálójából, a megszorításokból, a korrupcióból! Ki kell szorítani a közéletből a közérdek képviseletét megcsúfoló arrogáns, cinikus és korrupt politikusokat és az őket kiszolgáló elvtelen végrehajtókat! Valódi rendszerváltásra – ha tetszik forradalomra – van szükség: hiteles emberekkel és hiteles szervezetekkel. 

A változáshoz meg kell törnünk a félelem légkörét: ne hagyjuk, hogy az a szűk kisebbség terrorizálja a társadalmat, amelyik immár negyedszázada a valódi civil gondolat megtestesítőit üldözi, zsarolja, hitelteleníti és próbálja ellehetetleníteni! Mindenki egyért, egy mindenkiért! Védjük meg a közösségeinket, igaz embereinket, hőseinket, hogy soha többé ne tudjon a hatalom azokkal szemben fellépni, akik az ország életét megkeserítő gazemberség és hatalmi önkény ellen állnak ki!

Mi azokhoz a tisztességes emberekhez is szólni kívánunk, akik felismerték a korrupt politikai-gazdasági-társadalmi elit igazi természetét, és akik a korábbi választások során ide-oda csapódva keresték a fentiek jegyében a képviselőiket, a képviseletüket (s akiknek többnyire csalódniuk kellett), vagy éppen otthon maradva, a hallgatásukkal tiltakozva utasították el a gyarló emberek államberendezkedését, politikáját. De a távolmaradás nem elég: ezzel az ő kezükre játszunk, most már nem hallgathatunk!

Nem hagyhatjuk, hogy a régi-új, a valódi polgári gondolattól igen messze álló, uralmát és befolyását a korrupció révén biztosító szűk hatalmi elit hajtsa igába és nyomorítsa el ezt a népet, vegye el a földjét, zsigerelje ki tisztességes kisvállalkozóit és közalkalmazottait, miközben a hatalmának alapjait is finanszírozó nagyvállalatokat és korporatív cégcsoportokat kivonja a közteherviselés követelménye alól!

1989-ben sokan azért csatlakoztunk valamely újonnan alakult párthoz vagy mozgalomhoz, hogy (többek között) visszaszorítsuk a kapcsolati tőkén alapuló tisztességtelen előmeneteli, irányítási, közhatalmi rendszert. A helyzet azóta sokkal rosszabb lett. Éppen ezért égető szükség lenne a móriczi Rokonok világának a felszámolására most, amikor tombol a kontraszelekció, az informális háttérkapcsolatokkal és alkukkal működő arrogáns gazdasági-politikai hatalmi központok terrorja, az államvallássá tett korrupció.

Elég volt a korrupt politikusokból és a prostituálódott civilekből! Valódi szellemi fordulatra, szellemi rendszerváltásra van szükség. Ez a közösség – amely a változásra szövetkezett – azonnal ki fogja zárni soraiból azokat, akik letérnek a helyes útról, akik elárulják a fenti célokat, akik elvtelen kompromisszumokat kötnek. Önállótlan, irányított szavazógépek helyett cselekvőképes, gondolkodó embereket kell küldeni a parlamentbe a megfogalmazott célok érdekében. Egy hiteles emberekből álló képviselőcsoport lehet a magja olyan kezdeményezéseknek, mint például a civil kontrollt megtestesítő kétkamarás parlament felállítása, a fenntartható fejlődés társadalom- és gazdaságpolitikájára történő átállás és a nemzeti gondolatokat lejárató politikai-hatalmi tényezők aknamunkája elleni küzdelem.

Sorainkban tudunk sok olyan hiteles, a kiállásával, munkásságával vagy közösségteremtő erejével az ismertetett célok eléréséért küzdő, és az azzal járó veszélyeket is vállaló, a közvélekedés szerint is rettenthetetlen harcosokat, mint például a földpanamákat feltáró Ángyán József, a kishantosi biogazdaság felszámolása ellen küzdő Ács Sándorné, a NAV-os visszaéléseket feltáró Horváth András, a devizahitelesek érdekében fellépő Léhmann György és más hiteles személyiségek.

Alapelveink és főbb céljaink:

  • A közvetlen demokrácia intézményeinek az erősítése, a képviselők visszahívhatósága.
  • Fenntartható fejlődés, középpontban az ember és a társadalmi, természeti, gazdasági javak megőrzése.
  • A földalapú családi gazdaságok szerepének az erősítése a nagybirtokrendszerrel szemben, s ezáltal a települések közösségmegtartó erejének a visszaállítása.
  • Átláthatóság, civil ellenőrzés, nyilvánosság. A független sajtót ellehetetlenítő politikai-gazdasági befolyás megszüntetése.
  • A közbeszerzési, adóztatási, támogatási korrupció felszámolása, s ezáltal a kreatív, alkotó energiák felszabadítása.
  • Progresszív adózás, az elmúlt negyedszázad nyerteseinek, haszonhúzóinak nagyobb mértékű hozzájárulása a közterhek viseléséhez.

Támogassa szavazatával a 2014-es országgyűlési választásokon a fenti alapelveket képviselő hiteles embereket – legyenek azok akár a TESZ–Élőlánc Magyarországért, vagy más hiteles szervezetek tisztességes jelöltjei!


Internetes csatornák:

elolanc.hu

facebook.com/elolanc.magyarorszagert

Élőlánc Magyarországért YouTube csatorna

tesz.info

facebook.com/tesz.info

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design