Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> ... és még Sajtóközlemény Az IMF és a Kormány hitele
Az IMF és a Kormány hitele
2010. július 21. szerda, 19:23
Share/Save/Bookmark

Az Élőlánc Magyarországért egyetért a Professzorok Batthyány Köre által kiadott nyilatkozattal, amely támogatja és kitartásra bíztatja a kormányt az IMF-fel és az EU-val megkezdett tárgyalásokon.

Nem hátrálhatunk meg, nem adhatjuk fel azt a politikát, amely az országot kivezeti mostani kiszolgáltatott helyzetéből. Ahogy ezt Sólyom László, Magyarország köztársasági elnöke mondta 2009. március 15-én a Nyerges-tetőn: "Vannak helyzetek, amikor nem lehet tovább visszavonulni".
 

Élőlánc Magyarországért


* * * * * * *

A Professzorok Batthyány Köre a hiteltárgyalások megszakadásáról
Megdöbbenéssel értesültünk róla, hogy az IMF és az EU tárgyaló delegációja a hét végén megszakította Magyarországgal a hitelmegállapodás-felülvizsgálati tárgyalásokat. Annak ellenére tette ezt, hogy a magyar tárgyaló fél egyértelműen elkötelezte magát az idei 3,8%-os és a jövő évi 3%-os hiánycél megtartása mellett. A valutaalap és az unió küldöttsége azért függesztette fel a tárgyalásokat, mert a magyar fél nem fogadta el az általuk javasolt újabb kemény megszorítócsomagot, hanem ehelyett a bankoktól és az egyéb pénzintézetektől kívánja behajtani a büdzséből hiányzó összegeket.Meggyőződésünk, hogy a nemzetközi pénzügyi intézmények magatartása elfogadhatatlan, mert durván sérti a nemzeti érdekünket és szuverenitásunkat. A Professzorok Batthyány Köre a leghatározottabban helyesli a kormány kemény fellépését a nemzeti érdek védelmében, és bátorítja, hogy tartson ki. Ugyanakkor a kör felháborodását fejezi ki, hogy némely politikai erők nyíltan az ellenérdekű fél mellé állnak.Az IMF szakértői ismét a lakossági megszorításokat javasolják az egyensúly megteremtése érdekében, azt a politikát, amelyről az elmúlt negyven esztendőben már számtalanszor bebizonyosodott, hogy eredménytelen, mert hanyatlást idéz elő, ami újabb megszorítást kíván. A kétharmados többséggel megválasztott kormány előtt most itt a történelmi lehetőség, hogy megtörje a negyvenéves ördögi kört, éljen azzal a jogával, hogy az egyensúlyteremtés terheit a társadalmi igazságosság és a gazdasági fellendülés szempontjai szerint maga határozza meg, és vessen véget a magyar gazdaság sodródásának és alávetettségének.
 2010. július 20-án,

a Professzorok Batthyány Körének elnöksége

 

 

Kapcsolódó hír:

Csaba László: Az IMF-delegáció vezetője túllépte hatáskörét Az IMF/EU delegáció váratlan szombati távozásának egyelőre inkább lélektani jelentősége van, mert a nemzetközi pénzügyi piacokon bizonytalanság uralkodik. A magyar kormány más tárgyalási alapokról indul, mint mikor 2008-ban a hitelt felvettük, most nincsenek az országnak finanszírozási gondjai. Minthogy Budapest megígérte az idei hiánycél tartását, az szuverén jog, hogy ezt miként érjük el. A nemzetközi hitelezők delegációja így túllépte hatáskörét, amikor nyomást akart gyakorolni a kormány konkrét intézkedései miatt - mondta el Csaba László közgazdász az InfoRádió Aréna című műsorában kedd este. Teljes cikk olvasása

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design