Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> ... és még Sajtóközlemény Nemzeti kétség
Nemzeti kétség
2010. június 27. vasárnap, 21:14
Share/Save/Bookmark

Korábban a román és a szlovák, most a magyar kormány viszonozza megaláztatással Sólyom László bátor helytállását az ország élén.

 

A nemzeti együttműködést hirdető FIDESZ vezetői ezúttal magyarázatra sem méltatják a közvéleményt, a Sólyom László újraválasztását kezdeményező civil mozgalmat, s magát az elnököt: miért egy önálló politikusi arculattal nem rendelkező, kizárólag pártjától függő személyre bíznák ezt a tisztséget? Miért kívánatosabb Schmitt Pál az elnöki székben, mint a megkérdőjelezhetetlen szakmai és erkölcsi tekintélynek örvendő Sólyom? A kormánypárti sajtó pedig szó nélkül veszi tudomásul, hogy az új parlamenti többség nem kíván együtt kormányozni a köztársaság jelenlegi elnökével, akinek megválasztását 2005-ben maguk is támogatták, és aki állhatatosan védte az ország alkotmányos rendjét az előző kormány jogtipró intézkedéseivel szemben. Mindez nem az elnökre, hanem politikai közállapotainkra vet szomorú fényt.

 

A 2010-es választás győzteseinek a kétharmados többség kivételes lehetőséget biztosít arra, hogy az államszocializmustól örökölt pártokrácia rendszerét valódi demokráciává változtassák. Valamint arra is, hogy a győztes párt kizárólagos hatalomgyakorlását korlátozó alkotmányos intézményeket hatástalanítsák. Meggyőződésünk, hogy a választók felhatalmazása nem az utóbbira szólt.
 

Budapest, 2010. június 23.


Az Élőlánc Magyarországért elnöksége

 
Legyen újra Sólyom László az elnök!
 

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design