Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> az egészségügyért Publikáció Madárinfluenza és matematika
Madárinfluenza és matematika
2005. november 06. vasárnap, 10:33
Share/Save/Bookmark

A Földön 6 milliárd ember él. Az elmúlt 10 évben 61 fõ halt meg madárinfluenzában. Ez évente 6,1 elhalálozás a 6 milliárdból. Ez nagyjából azt jelenti, hogy évente minden 1 milliárd emberbõl 1 fõ hal meg a madárinfluenza miatt. Magyarországon 10 millió ember él. A 10 millióból évente 4000 fõ hal meg kórházi fertõzés miatt, tehát nem abban a betegségben, amiért kórházba került, hanem azért, mert a kórházakban a nem megfelelõ higiénés állapotok miatt fertõzést kapott, s ez okozta a halálát.

Egyébként 200 ezren betegszenek meg évente a magyar kórházakban kórházi fertõzés miatt, s ebbe halnak bele négyezren egy évben. Ezeket az adatokat a Reader's Digest 2003-as januári számából vettem át. Tehát 2001-ben (az évi adatokat használta fel a cikkíró) naponta 11 fõ halt meg csak azért Magyarországon, mert kórházba került. Jó lenne tudni, hogy 2005-ben hogyan alakult ez a fajta elhalálozás. A dohányzás miatt ma naponta 77 fõ hal meg Magyarországon. A rák miatt napi 100 fõnél nagyobb ez a szám. Szívinfarktus és egyéb szív- és érrendszeri betegségek miatt szintén 100-nál több fõ hal meg naponta csak Magyarországon. Közlekedési balesetben is átlag 3-4 fõ hal meg naponta hazánkban. Hogy a Földön hányan halnak meg naponta valamilyen betegségben, vagy egy bizonyos fajta betegségben, azt csak becsülni lehet, de vélhetõen 4-5 számjegyû az eredmény. Vajon hányan halnak éhen naponta a Földön? Valószínû többen, mint madárinfluenzában a 6 milliárd emberbõl az utóbbi tíz évben! Sokan halnak meg naponta állatoktól kapott betegségekben is. Van aki maláriában, van akit egy pók csípett meg, vagy egy kígyó mart meg, de van akit kutya, vagy más vadállat tépett szét. Lehet kapni veszettséget, Lyme-kórt, kullancs okozta agyhártya-gyulladást, stb., folytathatnám még e felsorolást.

Miért a madárinfluenza élvez ilyen prioritást, s nem mondjuk a kórházi fertõzés, vagy a rák, illetve a Lyme-kór? Természetesen az üzlet miatt, ugyanis a globalizálódó világunkban csak a pénz számít és az emberek félrevezetése, birkásítása. A sok birkásított emberbõl egyre több az agymosott fõemlõs. Õk nézik a Gyõzike- és egyéb gagyi mûsorokat. Õket, de az átlagemberek többségét is félelemben tartják a háttérhatalom urai, aki uralják a legtöbb ország legális hatalmának urait is, független attól, hogy azok az urak éppen milyen pártlobogó alatt kormányoznak. A félelemben tartott emberek kiszolgáltatottnak érzik magukat, s a háttérhatalom urainak éppen ez a kiszolgáltatottság érzés fenntartása a cél. Közülük még senkit sem ítélt el egy törvényhozó hatalom sem rémhírterjesztés miatt.

Folytassuk a matematikát! Madárinfluenza miatt a Földön több mint 300 millió háziszárnyast öltek meg, holott a tollat fertõtleníteni lehet, a beteg állat húsában pedig 70 Celsius fok feletti hevítés (sütés-fõzés) hatására elpusztulnak a madárinfluenza kórokozói, tehát nem kellett volna kivonni a táplálékláncból több-száz millió baromfit. Hatmilliárd embert nem lehet beoltani, de sokszáz-milliót igen, tehát hatalmas üzlet az oltóanyag, s talán ebbõl a magyar gyógyszergyártásnak is csurran-cseppen, mert állítólag a magyar vakcina jó. Más kérdés, hogy a gyógyszergyárak bevételébõl mit élvez a kisember Magyarországon? Az oltóanyagnál is nagyobb üzlet, hogy a leölt sokszáz-millió baromfi megüresedett helyére el lehet adni az ivadék kisállatokat, ha úgy dönt a termelõ, hogy a kockázat ellenére ismét foglalkozik baromfitenyésztéssel. Vajon ki és hol keltette ki a tojásból az ivadékállatokat, s honnan tudta, hogy milyen mennyiségben kell keltetni? Lehet, hogy az illetõ(k)nek közük van a világméretû rémhírterjesztés elõidézésében? Milyen bíróság elõtt fog(nak) felelni ezért. A leölt sokszáz-millió baromfi így nem került be a táplálékláncba, nem került oda az üzletek polcaira. A polcok mégsem maradtak üresen. Ki és honnan szállított ezen polcokra madárinfluenza-mentes baromfihúsféleségeket? Ez egy újabb nagy üzlet, egy újabb bevételi forrás, amelyre elõre felkészültek azok, akik terjesztették a madárinfluenzás tömeghisztériát, amelyhez jól asszisztáltak a különbözõ rendû és rangú médiák is. Nekik sem rossz üzlet, ugyanis kis adagokban adagolva jól el lehet adni a lapokat, nagy a nézettsége (hallgatottsága) az errõl szóló mûsoroknak és ide be lehet szúrni a jól megfizetett reklámblokkokat, tehát jól mûködik a birkásítási gépezet. Szegény szerkesztõk pedig azt teszik, amit a sajtócézárok számukra meghatároztak.

Azért a hírszerkesztõk sem figyelnek mindenre oda és be-bekerül egy-egy homokszem a gépezetbe. Ilyen volt az, amikor felröppent az a hír, hogy a magyar-román határról visszafordították Romániába azokat a kamionokat, amelyek Hollandiába szállították volna a csirkehúst. Másnap a médiákban megjelent, hogy a román hatóságok tiltakoztak az illetékes magyar hatóságoknál, hogy jogtalanul fordították vissza a hússzállítmányokat, ugyanis az abban lévõ baromfik lába nem is érte a román talajt. Azért nem érte, mert ezeket a csirkéket Brazíliából szállították Hollandiába, s onnan kamionokkal Romániába hõkezelés céljából, ahonnan a hõkezelés után vissza akarták szállítani Hollandiába. Azóta ez ügyben csend van, mert valahol a manipulátorok rájöttek, hogy így kiderülhetett volna a turpisság. Nem tudjuk tehát, hogy átmentek-e a kamionok vissza Hollandiába hazánkon keresztül, vagy esetleg repülõvel vitték Romániából Hollandiába. A hõkezelt csirkéknek úgyis mindegy, mert már hozzászoktak a repüléshez Brazília és Hollandia között. Ezek a csirkék döglötten is többet repültek, mint a gólyák és a fecskék, azaz a költözõ madarak! Szintén kérdés, hogy Hollandiából hova, mely országok, milyen áruházláncok polcaira kerültek a hõkezelt csirkék, amelyek már biztosan madárinfluenza mentesek, mert vélhetõen ezért kellett õket hõkezelni. Hogy milyen friss egy ilyen húsáru, ami beutazta fél világot, azt már meg sem merem saccolni. Szerencsére én régóta vegetáriánus vagyok és nem pánikolok be sem a madárinfluenza, sem pedig az miatt, hogy az emberi fogyasztásra alkalmatlan német húsnyesedék magyarországi feldolgozása után tényleg ez a húsféleség csak Ukrajnába került és nem jutott belõle magyar kereskedelmi egységekbe.

A végén még igaza lesz Dr. Drábik Jánosnak, aki könyveiben leírta, hogy a háztáji termelést adminisztrációs eszközökkel meg fogják tiltani, hogy csak az iparszerû, nagyüzemi állattenyésztésbõl származó állatok húsát szabad fogyasztani. Környezetemben sokan foglalkoznak azzal a gondolattal, hogy beszüntetik a kisállattartást, mert a háztájiban nem tudják biztosítani az elõírt feltételeket. Hova jutott az ember a baromfiudvarban békésen kapirgáló tyúkoktól a globalizálódó világ százezres nagyságrendû baromfitenyészeteiben kannibalizmusban szenvedõ, tápos, mindenféle betegségre hajlamos csirkékig? Ön szerint Kedves Olvasó melyik baromfihússal lehet egészségesebben táplálkozni, ha már egyszer nem a vegetáriánusság mellett döntött? Vigyázat, mert volt-, van-, lesz száj- és körömfájás, sertéspestis, tüdõvész, takonykór, kergemarha-kór, kergebirka-kór, papagáj-kór és természetesen madárinfluenza és még ki tudja milyen egyéb állatbetegség! Nem lenne egyszerûbb vegetáriánusnak lenni? Tudom, mondják, hogy a növények is sok mérget tartalmaznak. Én a saját termésemet fogyasztom és nem használok vegyszereket, van belõlük bõven a levegõben is, de azt még leküzdi a szervezetem. Remélem a háztáji növénytermesztés nem kerül a háztáji állattartás sorsára, mert akkor kénytelen leszek pincében gombát termelni, ha túl akarom élni a globalizációt és a civilizációt.


Várhegyi László


Sajnálatos módon az elmúlt időszakban a különbőző sajtóorgánumokban egymásnak ellentmondó és emiatt a lakosság körében bizonytalanságot és pánikot keltő híradás jelent meg a madárinfluenzával kapcsolatban.

Szomorú, hogy a megszólaltatott személyek között nem igazán volt a témában valóban jártas szakember, virológus-állatorvos, hiszen a madárinfluenza ÁLLATBETEGSÉG!

Örömmel tájékoztatlak, hogy elkészültünk egy honlappal, amelynek szerkesztésében a témában legjártasabb szakemberek vettek részt. A honlap elérhetősége:
http://www.madarinfluenza.bpallatorvos.hu

Itt elolvashatod, mik azok a VALÓDI, SZAKMAI TÉNYEK, amelyeket nem a média manipulál a témával kapcsolatban! Remélem, segít majd a kételyeid eloszlatásában.

Arra kérnélek, hogy segíts a honlap népszerűsítésében, hogy minél több emberhez eljuthassanak ezek az információk.

Köszönettel:
Prof. Dr. Mészáros János állatorvos-virológus
az MTA rendes tagja

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design