Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> az egészségügyért Beszámoló Óbudai civilek levele képviselőiknek
Óbudai civilek levele képviselőiknek
2007. október 18. csütörtök, 22:37
Share/Save/Bookmark
Az Élőlánc Magyarországért és az Országos Civil Fórum 2007. október 18-án fórumot szervezett Óbudán az egészségügyi privatizációról, melyre meghívták a III. kerület két országgyűlési képviselőjét és a téma szakértőit. A tapasztalatok összegzése után levéllel fordultak képviselőjükhöz. Ajánljuk más civil szervezeteknek is: kövessék példánkat!Dr. Orosz Sándor úr

Budapest, 3. sz. vk. országgyűlési képviselője

Donáth László úr

Budapest, 4. sz. vk. országgyűlési képviselője

 

 


Tisztelt Orosz Képviselő Úr!

Tisztelt Donáth Képviselő Úr!

 

A szervezők nevében köszönöm, hogy jelenlétükkel megtisztelték 2007. szeptember 18-adikai, óbudai, egészségüggyel kapcsolatos fórumunkat. Csatoltan megküldöm az elkészült emlékeztetőt. Szíves figyelmükbe ajánlom honlapunk ezzel kapcsolatos részét, ahol a témával kapcsolatos cikkeket is gyűjtjük: http://www.elolanc.hu/egeszsegugy. Bizonyára sok mindenben nem értünk egyet, mégis úgy hiszem, hogy a vitaest mindannyiunk hasznára vált.

Amint erre a fórumon is utaltak, Önöknek mint választott népképviselőknek joga és kötelessége, hogy meggyőződésük és az Önöket választó közösség számára a várhatóan legkedvezőbb kimenet szerint szavazzanak az Országgyűlésben. E kötelességük alól az Alkotmány szerint semmiféle pártfegyelem nem mentesít.

Alulírott, III. kerületben működő szervezetek arra kérjük Önöket, hogy szavazzanak “nem”-mel a közeljövőben a Tisztelt Ház elé kerülő olyan törvényjavaslatra, amely szabad utat engedne a az egészségbiztosításban a profitorientált gazdasági vállalkozóknak a társadalombiztosítás vagyonához. A nemzetközi tapasztalatokra hivatkozva a kérdés szakértőinek többsége állítja, hogy az egészségbiztosítás privatizációja és piacosítása a költségek emelkedéséhez és/vagy a gyógyító munka minőségének romlásához, az ellátások körének korlátozásához fog vezetni. Ez elfogadhatatlan, amikor a magyar emberek egészségi állapota egész Európában a legrosszabbak közé tartozik. Kérjük, mondjanak nemet a szolidaritás-elvű, nemzeti kockázatközösségen alapuló, egységes egészségbiztosítás felszámolására!

Az egészségügy költségvetésén takarékoskodó kormányzat – az államháztartásra nehezedő nyomás átmeneti enyhítése érdekében – alapvető, évszázados társadalompolitikai célokat és vívmányokat áldoz fel. Kérjük, kezdeményezzék a kiemelkedő színvonalú, nélkülözhetetlen intézményeket (pl. OPNI, Svábhegyi Gyermekgyógyintézet, stb.) megszüntető döntések visszavonását, valamint a kórházakat csődközeli helyzetbe juttató, jelenleg érvényes teljesítmény-volumen-korlátozás (TVK) haladéktalan felülvizsgálatát. Kérjük továbbá, hogy országgyűlési képviselőként nyújtsanak segítséget Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának abbéli törekvésében, hogy a Szent Margit Kórház üzemeltetését a Fővárosi Önkormányzattól kezelésbe a III. kerületi önkormányzat vegye át.

Az elmúlt hónapokban beigazolódott, hogy a közvélemény ellenében, a betegellátásban dolgozók feje felett nem lehet “reformálni”. Erről győződtünk meg az Óbudán, 2007. szeptember 18-án az Országos Civil Fórum és az Élőlánc Magyarországért által az egészségügy jövőjéről rendezett fórumon is. Ezért ismételten javasoljuk a döntéseket megalapozó érdemi vita nyilvánosságának kiszélesítését és felajánljuk ehhez segítőkész közreműködésünket.

Kérjük, szíveskedjenek levélben tájékoztatni álláspontjukról a fenti kérdésekkel kapcsolatban, különös tekintettel arra, hogyan fognak voksolni a törvénytervezet végszavazásánál.

 

Budapest, 2007. október 18.

 

Az aláírók nevében, tisztelettel:
Kajner Péter
Élőlánc Magyarországért
elnökségi tag

 

Aláírók:

Bicebóca Alapítvány

Csillaghegyi Polgári Kör

Élőlánc Magyarországért – Élőlánc Óbudáért

III. ker. Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége

Humanitás Információs Alapítvány

Nagycsaládosok Országos Egyesülete III. kerületi csoportja

Óbuda Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány

Óbuda-Békásmegyert Egyesület

Rómaifürdő SE

Zöldgömb Sportegyesület

 

 

Melléklet:

Óbudai fórum az egészségügyi reformról – emlékeztető

 

Kapcsolat:

Élőlánc Magyarországért

Kajner Péter

06-1-215-7121

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

www.elolanc.hu/egeszszegugy

 

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design