Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> az egészségügyért Beszámoló Képviselői fórum az egészségügyről Mezőtúron
Képviselői fórum az egészségügyről Mezőtúron
2008. január 26. szombat, 02:00
Share/Save/Bookmark
2008. január 26. Ma megvolt a mezőtúri fórum. Képviselőnk egész évi munkáját értékelte, így kicsit szerteágazóan kezdődött, de rövidesen rátértünk a február 11-ei szavazásra.
Felolvastam az alábbi levelet, amelyet jónéhányan aláírtunk (nem igazán szervezett módon, ezt el is mondtam – DE A RÉSZTVEVŐK KILENCVENÖT SZÁZALÉKA ELKÉRTE, ALÁÍRTA A HELYSZÍNEN!!!), a végére mindjárt beillesztem. Hivatkoztam cikkekre, hivatkoztam Amerikára stb. Az ott lévők nagyon nagy része, (még valamikori szoci önkormányzati képviselő is) erősen rátámadt a képviselőre.

A végén valaki többször is rákérdezett, hogy most akkor hogy fog szavazni febr. 11-én, erre azt a választ kaptuk, hogy ő végtelenül bízik Vojnich Mária és Kökény Mihály szakértelmében, tehát ahogy ők mondják. Azt az érvemet, hogy sok-sok szakember véleményében bízott eddig is, aztán hol áll az ország, meg hogy Magyar Bálint mondatainak 80%-ával akár egyet is érthetnénk, mégis zuhan az iskolaügy, elengedte a füle mellett. Az sem hatotta meg, amikor azt kérdeztem, nem logikai bukfenc az, hogy most a társadalom nagy része olyan buta, hogy fel kell őket világosítani, bezzeg 2006-ban, a választáson ugyanez a nép végtelenül bölcsen döntött.

Achs Károly

Tisztelt Képviselő Úr!

Reménykedtünk, hogy Képviselő Úr nemmel szavaz az egészségügyről szóló törvény december 17-ei végszavazásán.

Reménykedtünk a „nem" szavazatban, mert emlékszünk Képviselő Úr 2002-es ígéretére, hogy mindenkit, még a nem rá szavazókat is képviselni fogja. Márpedig a felmérések azt mutatják, hogy pártállástól függetlenül a lakosság több mint 70%-a elutasítja a tervezett átalakítást.

Reménykedtünk a „nem" szavazatban, mert a miniszterelnök maga fogalmazta meg a legfontosabb aggályokat: „…együtt kell maradni biztosítási oldalon. Mert különben el fog válni a szegények biztosítója a gazdagok biztosítójától"

Reménykedtünk a „nem" szavazatban, mert Gyurcsány Ferenc mindezt a választási kampány finisében mondta, azaz Önöket ennek az ígéretnek a tudatában választotta meg a többség.

Reménykedtünk a „nem" szavazatban, mert minket, ennek a lemaradó, szegény körzetnek lakóit a fenti tétel igazsága különösen is negatívan érint és növeli lemaradásunkat.

Reménykedtünk a „nem" szavazatban, mert az üzleti logikájú biztosítási rendszer az elsők között pont azt a mezőtúri kórházat szünteti majd meg, amelyért Ön oly sokat küzdött.

Reménykedtünk a „nem" szavazatban, mert a szakemberek, az érintettek, a társadalmi és civil szervezetek szinte egyöntetűen elutasítják a tervezetet.

Reménykedtünk a „nem" szavazatban, mert Ön is tudja a történelemből: minden hatalom ideje előbb-utóbb lejár.

Reménykedtünk a „nem" szavazatban, mert az összes hasonló átalakítás kudarccal végződött mindegyik ezzel próbálkozó országban.

Sajnos csalódni kellett reményünkben, Ön megszavazta a törvényt.

A köztársasági elnök úr döntése lehetőséget ad a korrekcióra. Kérjük, hadd vehessük komolyan 2002-es szavait: a februári döntésében ne a hatalom egyes köreit és a mögöttük álló tőkeérdekeket, hanem körzetének választópolgárait képviselje.

Kérjük, ne szavazza meg a jövőnket tönkretevő törvényt.


Hadd szólíthassuk február után is Képviselő Úrnak.

Tisztelettel: (mezőtúriak)
 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design