Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> az egészségügyért Beharangozó Társadalmi összefogás a szolidaritás alapvető intézményeiért!
Társadalmi összefogás a szolidaritás alapvető intézményeiért!
2007. november 04. vasárnap, 13:31
Share/Save/Bookmark

Támogatjuk a december 15.-ei tüntetés és a 17.-étől kezdődő sztrájkok célkitűzéseit! Kérjük, hogy minél többen támogassák a megmozdulásokat! Az egészségügyről, a vasútról, a nyugdíjról szóló döntések mindannyiunk jövőjét érintik, össze kell fognunk a szolidaritás alapvető intézményeinek megőrzéséért!

Találkozzunk december 15.-én, az Akadémia utcán!
Aki egyetért vele és megteheti, kérjük, csatlakozzon a sztrájkhoz!

További információk az alábbi linkre kattintva.
Korábbi:

Az Élőlánc Magyarországért üdvözli az összefogást és csatlakozik a szakszervezetek és érdekképviseletek november 10-edikei és november 21-edikei tüntetéseihez az egészségbiztosítási pénztárak üzleti modellje és a nyugdíjrendszer megnyirbálása ellen.

November 10-edikén, 11 órakor a Miniszterelnöki Hivatal parkolójába öt szakszervezet, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma szervez nagygyűlést. A demonstráció célja, hogy tiltakozzon az egészségbiztosítási pénztárak üzleti modellje ellen. A kezdeményezők és a csatlakozó országos szervezetek elutasítják a nemzeti kockázatközösség üzleti alapú biztosítási rendszerre történő átültetését.

November 21-ére hirdette meg a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (LIGA Szakszervezetek) a Társadalmi szolidaritás napját az egészségbiztosítás átalakítása, illetve a nyugdíjrendszer újabb megnyirbálása ellen. Az akciókhoz számos országos szervezet csatlakozott. A támogató szervezetek között vannak a a Magyar Orvosi Kamara, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Munkástanácsok Szövetsége és a Professzorok Battyhány Köre is. A 18 órakor tartandó kossuth téri tüntetéshez országszerte sztrájkok kapcsolódnak.

Az Élőlánc Magyarországért üdvözli a szakszervezetek, érdekképviseletek, civil szervezetek összefogását és felkér mindenkit, hogy csatlakozzon a tiltakozó akciókhoz! Az elmúlt egy évben számos fórumon tiltakoztunk neves közéleti személyiségekkel és szakértőkkel egyetértésben az egészségbiztosítás üzleti modellje ellen. A nemzetközi tapasztalatokra hivatkozva a kérdés szakértőinek többsége állítja, hogy az egészségbiztosítás privatizációja és piacosítása a költségek emelkedéséhez és/vagy a gyógyító munka minőségének romlásához, az ellátások körének korlátozásához fog vezetni. Ez elfogadhatatlan, amikor a magyar emberek egészségi állapota egész Európában a legrosszabbak közé tartozik! Levélben kértük képviselőinket, mondjanak nemet a szolidaritás-elvű, nemzeti kockázatközösségen alapuló, egységes egészségbiztosítás felszámolására.

A kormányzó pártok minden szakmai és érdekképviseleti ellenérv, tiltakozás ellenére, érdemi egyeztetés nélkül kívánják keresztülerőszakolni az egészségügy magánosítását megengedő törvénytervezetet, mely a nemzeti szolidaritás alapvető intézménye helyére a profitelvet állítaná. Ne legyenek illúzióink: e lépés szervesen illeszkedik azon intézkedések sorába, mellyel létrehozzák a Magyarország Zártkörű Részvénytársaságot. A nemzeti sorsközösség helyére lépő cégben a “kisrészvényeseknek”, a nehezebb sorsú embereknek aligha lesz szava. Már most bezárt iskolák, kistelepülési posták, felszámolt vasúti szárnyvonalak, elbocsátott tanárok, orvosok és egészségügyi dolgozók ezrei, szinte a működésképtelenség határáig leépített környezet- és természetvédelmi szakigazgatás, a civil szektor válsága jelzik: a hatalom nem ismer kíméletet. Holnap rád vagy rám kerül a sor? A vagyontörvény lehetővé teszi, hogy az ország szuverenitásának alapvető intézményeit – minisztériumokat, kórházakat, egyetemeket – áldozzon fel a rekordméretű költségvetési hiány oltárán az a kormány, amely azt felhalmozta. Ha ez így folytatódik, albérlőkké vagy földönfutókká leszünk saját hazánkban. Talán az utolsó lehetőségünk, hogy kifejezzük a társadalom akaratát, megmutassuk a civil szervezetek összefogásának erejét és tiltakozzunk!

Találkozzunk november 10-dikén és 21-dikén, hogy ne dönthessenek nélkülünk a jövőnkről!

Kapcsolat:

Kajner Péter, 06-30-59-79-119, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

Az Élőlánc egészségüggyel kapcsolatos anyagai: www.elolanc.hu/egeszsegugy

Az Élőlánc nemzeti vagyonnal kapcsolatos anyagai: www.elolanc.hu/vagyontorveny

Hírek a november 10.-ei tüntetésről.
 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design