Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> az egészségügyért Beharangozó Óbudai fórum az egészségügy jövőjéről
Óbudai fórum az egészségügy jövőjéről
2007. szeptember 05. szerda, 18:25
Share/Save/Bookmark

Az Országos Civil Fórum és az Élőlánc Magyarországért országos fórumsorozatot indított annak érdekében, hogy a választópolgárok és a civil szervezetek megismerhessék az egészségügyben zajló folyamatokat, képviselőink álláspontját ezekkel kapcsolatban, színvonalas vita alakulhasson ki a fontos kérdésekről. A sorozat második rendezvényét Budapesten, a III. kerületben tartják, szeptember 18-án.Az egészségügy jövője a közeli hetekben dől el – kérdés merre? Vajon igaz-e, hogy az egészségügyi privatizáció jobb minőségű szolgáltatáshoz vezet? Lesznek-e "szegény" és "gazdag" kórházak? Igaz-e, hogy a magántőke megjelenése az egészségügyben hatékonyabb működést hoz majd? Milyen ellátás jut gyermekeinknek? Kell-e vizitdíj? Kell-e reform? Ha igen: milyen? Mibe fog ez nekünk kerülni?

Joggal érezhetjük úgy, hogy ezekre a kérdésekre nem kaptunk megnyugtató válaszokat, mégis, az egészségügy több-biztosítós modelljét lehetővé tévő törvény akár szeptemberben megszülethet. Olyan folyamatokat elindítva ezzel, aminek aligha látjuk a végét. Az egészségügyről szóló vitában a civileknek és a választópolgároknak is részt kell vennie. Nagy kár lenne, ha a szó szerint a bőrünkre menő kérdésben pártpolitikai alkuk döntenének.

A parlamenti szavazás előtt szinte utolsó lehetőség nyílik arra, hogy megvitassuk az egészségügy privatizációját választott képviselőinkkel. Dr. Orosz Sándor és Donáth László a Budapest, III. kerületi lakosok szavazatai révén, azaz nem pártlistán kerültek be az Országgyűlésbe. Ezek alapján jogosan gondoljuk, hogy első sorban bennünket képviselnek, hiszen ehhez a mi szavazataink adtak felhatalmazást. Fórumunk célja, hogy megtudjuk Óbuda-Békásmegyer választott képviselőitől, hogyan szavaznak majd a mindannyiunkat érintő kérdésben? Miért úgy?

A fórum tervezett programja:

     

  • Az Országos Civil Fórum álláspontjának ismertetése az egészségügyi reformról – Lányi András, Élőlánc Magyarországért, elnökségi tag
  • A reform gazdasági vonatkozásairól – Dr. Németh György, közgazdász
  • Dr. Orosz Sándor, III. kerületi országgyűlési képviselő hozzászólása
  • Donáth László, III. kerületi országgyűlési képviselő hozzászólása
  • A felszólalók vitája – vitavezető: Kajner Péter
  • Beszélgetés a közönség bevonásával
  •  

Szeretettel várunk mindenkit szeptember 18-án, kedden, 17-20 óráig a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) székházában, a Budapest, III. kerület, San Marco u. 76-ban!

Kérjük, hogy ezt a meghívót továbbítsa azoknak, akiket érdekelhet e fórum!

 

 

További információ:

www.elolanc.hu/egeszsegugy Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. • (06-1)215-7121


Kapcsolódó hír:

 

Beszámoló az óbudai fórumról és a civilek levele képviselőiknek
 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design