Letöltések

AZ ÖKOPÁRT

alapítva: 2005-ben
„Te magad légy a változás,
amelyet látni szeretnél!”

Hitvallásunk, az Élőlánc Credo


Földbirtok-politika:
Kié legyen a föld?

-----------------
Miért akarjuk megmenteni Kishantost?

>>> az egészségügyért Beharangozó (L)O.P.N.I. - vagy megőrizni?
(L)O.P.N.I. - vagy megőrizni?
2007. március 12. hétfő, 21:50
Share/Save/Bookmark
Az Élőlánc Magyarországért április elsején, vasárnap délelőtt 10 órakor az OPNI főbejáratához (1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 116.) hívja mindazokat, akiket felháborít, hogy az egészségügy időszerű reformja helyett a kormány az ellátást korlátozza, az ingatlanokkal üzérkedik, és magánbiztosítók kezére játssza a társadalombiztosítás vagyonát, a járulékfizetők pénzét.

Az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) március 31-én fogad utoljára betegeket. Dobra kerül az impozáns épület, amely 140 éven át szolgálta az elme és a lélek betegségeinek gyógyítását. Az itt folyó, világszerte elismert oktató, kutató és gyógyító munka jóvátehetetlen kárt szenved, szakmai közösségeket, kezelési és rehabilitációs programokat számolnak fel, megszakadnak a gyógyulás szempontjából létfontosságú orvos-beteg kapcsolatok.

Több mint hétszáz ágyat kellene más intézményeknek befogadniuk, ennek megfelelő szabad kapacitás azonban nem áll rendelkezésre, megteremtése milliárdos nagyságrendben terhelné a tárca költségvetését. Mert Budapesten nem a rosszul működő, és nem a kihasználatlan kórházak szűnnek meg, hanem azok, amelyek értékes telken, egészséges és esztétikus környezetben működtek. A tüdőszanatóriumnak a hegyi levegőhöz, a sérült lelkeknek a kerti sétányhoz többé nincs joga, ilyesmi csak magánbetegeknek, luxusingatlan-tulajdonosoknak jár.

Vajon kinek az érdekét szolgálja a kórházak kiárusítása? Kinek jut, és mennyiért fog elkelni a negyven hektáros park közepén álló műemlék-épület? A miniszter nem árulja el terveit, csak az épület kiürítését, a betegek eltávolítását sürgeti.

Az Élőlánc Magyarországért április elsején, vasárnap délelőtt 10 órakor az OPNI főbejáratához hívja mindazokat, akiket felháborít, hogy az egészségügy időszerű reformja helyett a kormány az ellátást korlátozza, az ingatlanokkal üzérkedik, és magánbiztosítók kezére játssza a társadalombiztosítás vagyonát, a járulékfizetők pénzét.

Az Országos Civil Fórum ugyanott szabadtéri sajtótájékoztatón ismerteti egészségpolitikai javaslatait. Felszólalnak a pszichiáter-szakma és a bezárt kórházak képviselői. Csak az OPNI dolgozóinak a szájára kerül lakat. Ők nem mondhatják el véleményüket a minisztérium engedélye nélkül. Hallgatásuk nem beleegyezés.

Segítsen, hogy a tiltakozás hangja eljusson az ország házáig!

 

Az Élőlánc Magyarországért elnöksége

Budapest, 2007. március 12.

A plakátot itt találja képformátumban.

 

Itt pedig pdf formátumban.

 

Az Országos Civil Fórum egészségpolitikai állásfoglalása, melyet a tüntetésen is bemutattunk.

 

Az Országos Civil Fórum honlapja.

 

 

 

 

 

Kapcsolat:
Szilvási István 06-20-964-8846 Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.
Lányi András 06-30-597-9123 Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.
Bárdy Péter 06-20-886-3470 Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

 

 

Képtár térkép

Joomla! Template by Red Evolution - Joomla Web Design